- hirdetés -

Lakókocsik és sátrak töltötték meg Gyopárosfürdőn a kemping területét. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a külföldi kempingezők száma, a hazai üdülőké azonban emelkedett.

Ismét sokan választották üdülésük helyszínéül Orosházát. Bár a koronavírus-járvány miatt kevesebb külföldi vendég érkezett, a hazai üdülők többen vannak.

Benkő Ferenctől, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az idei szezon vendégeinek 99 százaléka belföldről érkezett. Ezidáig 3015 vendégéjszakát regisztráltak a park kempingben. A lakókocsival érkező vendégek még mindig nagyon számban vannak, a kempingezők 48 százalékát teszik ki, míg a faházakban lakók 17, a sátorral érkezők pedig 35 százalékot fednek le.

Érezhető a külföldi vendégek hiánya. Tavaly május és augusztus között 7209 vendégéjszakát regisztráltak az üzemeltetőnél, ennek több mint 20 százaléka külföldről érkező vendég volt.

Már hagyomány, hogy minden évben kétszer állomásozik Gyopárosfürdőn egy holland kempingklub. Idén azonban ők sem érkeznek Orosházára. Gyopárosfürdő közkedvelt úti cél a Benelux államokbeli kempingezők számára. Tavaly a belga Vandenbergh-Lauwers házaspár mesélt arról, hogy beleszerettek a gyopárosi kemping hangulatába, ezért több éve már csak ide járnak pihenni.

A szezon kései indulása, az emberek egészségük védelmében hozott döntései és nemzetközi turizmus visszaszorulása érzékelhető az idei számadatokban, azonban a nehéz helyzethez képest elmondható, hogy a gyopárosi kemping továbbra is népszerű. A júniusi nyitás óta folyamatosan érkeznek vendégek a kempingbe és a fürdőbe, volt, aki a fürdő újranyitásának hírére Budapestről utazott Orosházára. Hiszen van, akinek Gyopárosfürdő a Balaton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.