- hirdetés -

Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban. Gyopáros Alpár tájékoztatása szerint hat pályázati kiírásra 22 milliárd forintot biztosít a kormány.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos MTI-hez eljuttatott közleménye szerint iskolai tornaterem és tornaszoba fejlesztésére, óvodai sportterem és tornaszoba kialakítására, szolgálati lakás létrehozására, faluház külső és belső korszerűsítésére, valamint iskola- és óvodaépület felújítására nyújthatják be pályázataikat szerdától az 5000 vagy annál kevesebb lakosú települések önkormányzatai, önkormányzati társulások vagy tankerületi központok.

Gyopáros Alpár a közleményében kiemelte, a Magyar falu program hat pályázati kiírására 22 milliárd forintot biztosít a kormány. Ebből az összegből a kistelepülések iskolai és óvodai tornaszobáinak fejlesztésére 5 milliárd forint, iskola- és óvodaépületek felújítására 10 milliárd forint áll rendelkezésre, a faluházak 5 milliárd forintból újulhatnak meg, míg 2 milliárd forint pedig közfeladatot ellátó személyek szolgálati lakásának létrehozására pályázható meg. A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén lehet benyújtani szeptember 4-ig, a nyertes pályázatokról 60 napon belül döntenek. Hozzátette, a Miniszterelnökség idén 22 pályázati kiírást tett közzé a Magyar falu programban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.