- hirdetés -

Ritka sporttörténeti esemény, amikor apa és fia egyszerre szerepel egy csapatban – Rákóczitelepen megtörtént.

Dobi Balázs huszonnyolc éve rúgja a labdát a különböző csapatokban. Pályafutása zenitjén túl, de megfogadta, hogy addig focizik, míg gyermekével egyszerre szerepelhet a pályán. Ez a vágya augusztus 1-jén teljesült. Vele és fiával beszélgettünk e ritka eseményről.

Mit lehet tudni Önről?

Az OMTK serdülő 2 csapatában, Rákóczitelepen 1992-ben lettem igazolt játékos. Remek korosztály verődött össze, csak néhány nevet említek: Mórocz Zsolt, Szollár Krisztián vagy Pardi László NB-s és nemzetközi szintig jutott. Első felnőtt mérkőzésemet 1994 nyarán az NB II-es Szarvas ellen játszottam. Pályafutásomat majdnem ketté törte 2001 végén egy komoly sérülés, azóta már óvatosabban futballozom. Játszottam Tótkomlóson, majd visszatértem Rákóczitelepre, 2016-ban lehetőséget kaptam, hogy az alakuló OMTK-ULE felnőtt csapatában szerepeljek. Rákóczitelepen kezdtem és valószínű, hogy itt is fejezem be az aktív labdarúgó pályafutásomat.

Közel harminc év alatt több edzővel és játékossal került munkakapcsolatba.

Ez így van, sok edzőm volt sportpályafutásom alatt, így például Szűcs Ferenc, Szendrei Béla, Kvasznovszky József, mindenkitől tanultam valami újat. A játékosok közül Bányik Józsefet, Szlopóczki Zoltánt, Nagy Istvánt (Egér) emelném ki, akiktől sokat tanultam. De szerettem együtt játszani Baranyai Bélával, Csiszár Zolival, Kánya Petivel, Kasuba Zolival is, de ez a felsorolás nem lehet teljes…

Szűcs Ferenc (b) és Szendrei Béla (j) edzőktől sokat tanult Dobi Balázs

Ritkán fordul elő, hogy apa és fia egyszerre legyen a pályán.

Az utóbbi időkben eldöntöttem, hogy szeretnék egyszerre pályán lenni a fiammal bajnoki mérkőzésen. Igaz, a szombati mérkőzés csak edzőmeccs volt, de felemelő érzés volt együtt játszani és Noel góljának csapattársként örülni.

Dobi Noel 15 évesen lépett pályára szombaton a felnőtt csapatban.

Családi indíttatásból, már öt éves korában az ULE ovis csapatában futballozott. Jelenleg, fiatalabbként az U17 keret tagja Czollner Gábor és Gyimesi András együttesében. Általában a pálya bal oldalán bukkan fel, elsősorban a támadások vezetésében jeleskedik. A Mártély elleni felnőtt felkészülési mérkőzésen gólt szerzett.

Csőke Norbi iramodott meg a jobb szélen, majd középre centerezte a labdát, nekem pedig a hosszú oldalon érkezve, kicsit előre vetődve sikerült a kapuba lőnöm a játékszert. Boldog vagyok, hogy édesapámmal egy csapatban szerepelhettem és döntetlent érő gólt szereztem. Példaképem apukám mellett Philipp Lahm, valamint Paulo Dybala és Détári Lajos. Célom, hogy minél magasabb osztályban szerepeljek, lehetőleg az ULE színeiben!

Apa és fia évekkel ezelőtt találkozott az egyik példaképpel, Détári Lajossal

Az OMTK-Rákóczi augusztus 8-án, 17 órakor Rákóczitelepen fogadja a Pusztaföldvár csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.