- hirdetés -

Lejátszotta ötödik felkészülési mérkőzését az OMTK-Rákóczi labdarúgó csapata.

 Augusztus 1-jén a Csongrád megyei II. osztályban szereplő Mártély látogatott Rákóczitelepre.

OMTK-Rákóczi – Mártély          3 – 3            (0 – 3)

Rákóczitelep, 50 néző. Vezette: Nagy István.

Rákóczi: Beke S. – Harmati, Lipták, Varga P., Krivik – Csőke, Dudás, Kánya, Györgyi, Kalmár – Elekes. Játszott még: Melich, Szabó Gy., Dobi B., Dobi N.,Nagy D., Lászik. Edző: Kormányos Antal.

Mártély: Sipos – Tóbiás, Kovács A., Bodrogi, Németh – Papp D., Kovács F., Huszár, Juhász G. – Papp E., Juhász S. Játszott még: Borbás Zs., Borbás Á., Magyar L., Sörös. Játékos-edző: Borbás Zsolt.

A 9. percben szabadrúgáshoz jutott a Mártély. Papp Ernő 17 méterről tekerte a labdát a jobb alsó sarokba, 0-1. A 20. percben megduplázta előnyét a vendég együttes. Egy keresztlabdát a hosszú oldalon érkező Papp E. lőtte a kapuba, 0-2. A 30. percben egy védelmi hibát kihasználva már háromra nőtt a két csapat közötti különbség. Az egymásra váró védők között Kovács F. vitte kapura a labdát és lőtt 15 méterről a hálóba, 0-3. A második félidőben fordult a kocka. A vendégek teljesen elkészültek az erejükkel. Az 55. percben Csőke jobb oldali beadását Lászik lőtte 12 méterről a kapuba, 1-3. A 66. percben Györgyi labdájával Elekes iramodott meg, visszagurított labdáját Nagy Dávid rúgta 10 méterről a hálóba, 2-3. A mérkőzés e periódusában mindkét gárda a támadásra összpontosított, így hátul sebezhetővé váltak. Számos helyzet alakult ki mindkét kapu előtt. A 84. percben Csőke jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező 15 esztendős Dobi Noel vágta közelről a hálóba, 3-3.

Kormányos Antal: Az első félidőben úgy mentünk ki, hogy a védekezésre külön odafigyelünk, erre kaptunk három gólt, igaz ebből – bár közhely – de kettő elkerülhető volt. Ez lélektanilag eléggé „lenyomta” a csapatot, de a második félidőben sikerült legalább kiegyenlíteni egy igen jó ellenfél ellen. Koncentrációban, helyzetkihasználásban illetve labda nélküli futásban még mindenképp javulnunk kell. Lászik Balázs és Dobi Noel személyében ismét fiatal gólszerzőknek örülhettünk!

Sok párharcot hozott a mérkőzés Fotó: Bohus Krisztián

Az OMTK-Rákóczi augusztus 8-án, szombaton 18 órakor a Pusztaföldvárt fogadja edzőmérkőzésen Rákóczitelepen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.