- hirdetés -

Idén sem maradnak el a hagyományos nyári edzőtáborok a ReDance Hip-Hop Crew táncosai számára. Rétes Edina, a csapat vezetője igyekszik minden évben újdonságokkal szolgálni tanítványainak, ami ezúttal sem történt másként. A kicsik foglalkozásait követően hamarosan a haladó táncosok következnek.

– Gördülékenyen zajlott le júniusban a kicsik edzőtábora. Kissé aggódtam a vírushelyzet miatt, hogy engedik-e majd a gyerekeket, de szerencsére a szülők is pozitívan álltak a foglalkozások megtartásához és a szabályokon is enyhítettek. Így a Petőfi Művelődési Központnak köszönhetően nem kellett megtörnünk a hagyományt – mesélte Rétes Edina.

Az idei év ugyanis már a tizenegyedik alkalom, hogy edzőtáborokat szerveznek. A csapatvezető elmondta, ilyenkor minden évben új dolgokat élnek meg együtt, a gyerekek mindig nagyon várják, hogy elkezdődjenek ezek a foglalkozások. A gyerekek elmondásai alapján ez idén sem volt másként, hiszen nagyon jól érezték magukat.

Gördülékenyen, vidám hangulatban zajlottak a foglalkozások (Fotó: Rosta Tibor)

– Szeretném kiemelni az egyik kis tanítványom mondatát, mely így hangzott: Bárcsak egy véget nem érő tábort tartanál Edus és akkor mindig együtt lehetnénk. Számunkra tényleg nagyon fontos, hogy úgy menjenek haza, hogy ez volt az eddigi legjobb táborunk és ha ilyen mondatokat hallok vissza, akkor a legjobb döntésnek érzem, hogy egy olyan utat választottam, ahol gyerekekkel foglalkozhatok. Hiszen ők a legőszintébbek és rengeteg szeretetet kapok tőlük. Ezért minden fáradozást megér – idézte fel.

Hozzátette, Rétes Anett, Berta Réka és Püspöki Lea személyében három olyan segítője volt, akik remek koreográfiákkal és szuper programokkal kötötték le a gyerekeket, de vendégtanáraiknak, Zsigáné Mezei Beátának és Balogh Jenifernek is köszönetet mondott. Az utolsó napon három meghatározó programmal is készültek. A többség az edzéseket és a kreatív programokat dicsérte, a gyerekek közül volt, aki azt is elmondta, hogy neki az ebéd tetszett a legjobban.

Hamarosan a haladók is megkezdik a foglalkozásokat, Rétes Edinán kívül még három edző segítségével (Archív fotó: Rosta Tibor)

Ezzel azonban még nincs vége az egyesület nyári foglalkozásainak, hiszen a haladó táncosok táborát augusztus 10. és 14. között rendezik majd, ezúttal kivételesen mindenki bejárós lesz.
– Itt is, akárcsak a kicsiknél természetesen igyekszem változatos programokkal színesebbé tenni, nagy hangsúlyt fektetni az edzésekre. Ezért három vendégtanárt is elhívtam idén hozzánk (Tillinger Alex – Master Dance Company/AK Side Effect, Szaniszló Kristóf – DYNMC és Zsigáné Mezei Beáta – aerobik edző), bízom benne, hogy közösen nagyot tudunk majd alkotni – tette hozzá Rétes Edina.

A táborba való jelentkezéseket augusztus 7-én, 18 óráig várják Facebook-on, privát üzenetben vagy email-en (redancehiphopcrew@gmail.com) keresztül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.