- hirdetés -

Ezúttal szabadtéri helyszínen, Gyopárosfürdőn rendezte a versenyzők félévente esedékes övvizsgáját a Contact K.T.H.E egyesülete.

A kick-boxolók övvizsgája hagyományosan egy félévente rendezett, megyei szintű, több egyesület részvételével zajló esemény. Ezúttal azonban az egészségügyi előírásokat figyelembe véve szervezte meg a versenyzők számára fontos mérföldkövet a Contact K.T.H.E.

Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője elmondta, a helyzetre való tekintettel ezúttal külön vizsgát kértek, kiemelt figyelmet fordítva a fertőtlenítésekre és a védőfelszerelésre.
– Mindenkit megmértünk, kértünk mindenkitől igazolást, háziorvos is megvizsgálta őket. Ez kicsit talán túlzónak tűnik, de mégsem lehetünk elég óvatosak. Ezúttal Gyopárosfürdőn, szabadtéren rendezzük meg az övvizsgát, melyre már hetek óta készültek a fiatalok – mesélte.

Zajlik a bemelegítés, hamarosan elkezdődik a vizsga (Fotó: Bojtor Zalán)

Hozzátette, az övvizsgák már 1989 óta hagyományosan, egyfajta tematika szerint zajlanak. A versenyzőket Gregor László, 8 danos nagymester vizsgáztatta. A résztvevők mindannyian sikeresen teljesítették a kihívást.

Ezt követően sem áll meg azonban az élet a kick-boxolók számára, hamarosan edzőtábor vár rájuk, majd ha minden jól alakul, versenyeken is bizonyíthatnak az őszi időszakban.

– Egy válogatott szintű edzőtábor vár ránk Csongrádon augusztus 10. és 16. között, ahol a formagyakorlat mellett minden ring szabályrendszerre kiemelt figyelmet fordítunk majd. Ebben egy junior világbajnok versenyző és Balogh Dávid, Európa-szerte elismert akrobata edző lesz a segítségemre – ismertette a részleteket Puravecz Péter.

Az első felhozó versenyt szeptember végén vagy október elején rendezik Nádudvaron, ahol szintén a sportág összes szabályrendszerében próbára tehetik magukat a versenyzők. Ezen kívül várhatóan a magyar bajnokságot is megrendezik majd, melynek Makó biztosít helyszínt. Kivéve a formagyakorlati szabályrendszert, melynek rendezését az orosházi egyesület nyerte el.

Mindannyian sikerrel vették a feladatokat (Fotó: egyesület)

– Nyilván a helyzet változhat, ha jön a második hullám, akkor természetesen mi is a rendelkezéseknek megfelelően járunk majd el. Mégis bízom benne, hogy erre nem kerül sor és egy színvonalas, izgalmas magyar bajnokságot tudunk majd rendezni – tette hozzá a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.