- hirdetés -

Ugyan a jelenlegi helyzetben még egyáltalán nem biztos, hogy az egyetemek személyesen tartják meg az ilyenkor szokásos beiratkozásokat, mégis van néhány papír, melyekre mindenképp szüksége lesz a felvételizőknek, hogy hivatalosan is egyetemi hallgatókká váljanak.

Egyetemenként eltérőek a beiratkozási szabályok, így az is különbözhet, hogy egyes intézmények milyen papírokat, okmányokat várnak a leendő elsőévesektől, viszont vannak olyan dokumentumok is, melyek biztosan kelleni fognak.

Ha a beiratkozás végül személyesen történik meg, a hallgatóknak mindenképp szükségük lesz a Neptun rendszerből kinyomtatható beiratkozási lapra (vannak egyetemek, ahol több példányban is). Ha valaki önköltséges képzésen tanul tovább, akkor (ha van) a képzési szerződésre is szüksége lesz. Ezen kívül a felvételi döntésről szóló határozat sem árt, ha a tanulóknál van.

Iratok, melyek mindig kellenek

Az Eduline oldalon olvasható tájékoztató szerint ilyenkor szükség van minden olyan iratra, ami általában is nálunk van. Ezek közé tartozik a személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ-kártya, valamint a bankszámlaszám, melyhez kapcsolódva nem árt, ha a lakossági folyószámla igazolása is a beiratkozóknál van.

Vannak olyan egyetemek, ahol külön igazolványképet is le kell adni, így nem árt, ha valaki azt is magánál tartja.

Milyen bizonyítványokra van szükség?

Végül a különböző bizonyítványok közül elengedhetetlen a beiratkozásnál az érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga vagy éppen az OKJ-s bizonyítvány, illetve ha beleszámított a felvételi pontszámításnál, a már meglévő diploma. Érdemes mindent eltenni, amivel pontot vagy megszerzett képesítést lehet igazolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.