- hirdetés -

A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefognak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat.

Tavaly tizenöt felajánló, mintegy három tonnányi búza adományát regisztrálhatták az orosházi gyűjtőhelyen, az Orosfarm Zrt. telephelyén. Orosháza város önkormányzata mellett évek óta több mázsányi búzával az Orosfarm is az adományozók között van. Dominkó Norbert, a társaság egyik megbízott cégvezetője örömtelinek nevezte, hogy adhat.

Idén is lesz orosházi búza a Magyarok Kenyerében (Fotó:NAK)

– A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által közösen szervezett, idén 10 éves, „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program, a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Ebben részt venni, jót tenni, segíteni mindig örömteli érzés. Úgy gondolom, hogy amennyiben az ember olyan helyzetben van, hogy segíthet, akkor azt meg kell tennie. A Kárpát-medencei magyarság összefogását idén különösen aktuálissá teszi Trianon századik évfordulója. Az egyik diplomámat Kolozsváron szereztem, ismerem az ottani magyarok lelkivilágát, gondolkodását és egy kicsit emiatt is közel áll hozzám ez a program – fogalmazta meg Dominkó Norbert.

A Nemzeti Összetartozás évében az adományként érkezett búzák ünnepélyes összeöntését, idén Szarvason rendezik. Komoly jelentősége van ez esetben a helyszínnek, hisz a Trianon előtti nagy Magyarország középpontja épp Szarvason volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.