- hirdetés -

A járvány és az azzal kapcsolatos kormányrendeletek miatt sokáig bizonytalanságban voltak a lósport szerelmesei és a szervezők egyaránt: Meg lehet-e rendezni a Szent István napi lóversenyt?

A július 29-i kormányülés és az azt követő bejelentés után került pont az ügy végére. Lesz!

A Petőfi Művelődési Központ szervező csapata és az Orosházi Lovas Egyesület vezetése szinte „térdelő rajtban” várta, hogy eldőljön a kérdés. Hamarosan rákerülnek az aláírások a szerződésre és kezdődhet gőzerővel a munka. Gőzerővel, hisz a szokásos két-három hónap helyett idén csak három hét áll rendelkezésre, hogy minden kulturális és verseny program a helyére kerüljön augusztus huszadikára.

Az Orosházi Lovas Egyesület elnöke, Kulik Ferenc elmondta, hogy a megszokott, magas színvonalú programot láthat a nagyérdemű.

A Puszta ötös idén is érkezik Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Megtartjuk a szokásos fogat akadályhajtást, kombinált hajtást és nem csak kettes, de a négyes fogatok is rajthoz állnak. Lesznek ügető futamaink a Kincsem Park futamairól ismert résztvevőkkel és a bemutatókból sem lesz hiány. A nagyhírű puszta ötös, csikós bemutatók, hogy csak néhányat említsek. A galopp versenyek és az egész versenynap gerincét, az Orosházán először látható, Nemzeti Vágta előfutamok adják, ahol a közönség szurkolhat az Orosháza színeiben induló lónak és lovasnak is – mondta el tájékoztatásképpen Kulik Ferenc.

Az ügető futamok sem maradhatnak ki (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Sok minden változhat még természetesen augusztus végéig, de az biztos, hogy ha úgy alakul, ahogy a szervezők szeretnék, a lovas sportok szerelmesei már dörzsölhetik a tenyerüket, mert egy remeknek ígérkező nap előtt állunk ebben a rendezvény-ínséges időben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.