- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetem orosházi központjában sikerrel államvizsgáztak a hallgatók – nyilatkozta dr. Malatyinszki Szilárd, az intézmény központi székhely igazgatója. Hamarosan újabb hallgatók érkeznek a Kodolányira, jövő héten hirdetik ugyanis a felsőoktatási felvételi ponthatárait. Az intézményben 25-30 fővel terveznek első évfolyamon nappali képzésben.

Már csak pár nap maradt a ponthatárok kihirdetéséig, addig a felsőoktatásba készülőknek marad az izgalom. Dr. Malatyinszki Szilárd, az intézmény központi székhely igazgatója elmondta, a Kodolányi János Egyetemet is kis mértékben érintette a felvételi eljárásban idén életbe lépett változás.

– Az általános jelentkezési eljárás során összességében országosan az emelt szintű érettségi követelménye miatt csökkent a jelentkezések száma. A Kodolányi János Egyetemen minimális csökkenés volt tapasztalható Orosházán ennek következtében. Az elmúlt évekhez hasonlóan sikeres beiskolázási kampányt folytattunk, melynek következtében 25-30 fős első évfolyamot tervezünk indítani nappali képzésben. E mellett természetesen levelezős és távoktatásos képzéseink is indulnak – nyilatkozta az igazgató.

Hozzátette, idén 68 hallgató vehette át sikeres diplomáját Orosházán.
– E tény azt jelenti, hogy az orosházi képzés eredményes és az intézmény minőségi képzést folytat. Több mint három napig államvizsgáztattunk és 68 fő vehette át a diplomáját. A sikeres képzés oka a Kodolányi János Egyetem rugalmas képzési formájában és a minőségi oktatógárdájában keresendő. Intézményünk 16 éve folytat online képzést és a vírusos időszakban oktatóink és hallgatóink is sikerrel hasznosították ezt a tapasztalatot az otthoni tanulás alatt – emelte ki.

A Kodolányi János Egyetemen idén alapképzésben, nappali, levelező és távoktatási rendszerben egyaránt indul gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus-vendéglátás szakok. Az utóbbiból levelező rendszerben felsőoktatási szakképzés is indul, míg emberi erőforrások szakra levelező rendszerben, alapképzésbe lehet jelentkezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.