- hirdetés -

Egyre közeledik a 2020-as ponthatárhúzás napja, hamarosan kiderülnek az eredmények a felsőoktatásba jelentkezők számára.

A 2020-as felvételi pontok várhatóan július 23-án, este nyolc óra magasságában jelennek meg, ekkor derül ki, hogy a felsőoktatásba jelentkező diákokat felvették-e a megjelölt intézményekbe. Ezzel párhuzamosan pedig sms-t fognak kapni az eredményről.

– Az eredmény azonban nemcsak sms-ből tudható meg, hanem este nyolc óra után az E-felvételi rendszerében is megnézhető, illetve az Eduline-on is folyamatosan beszámolunk róluk – olvasható az eduline.hu oldalon.

Hogy percre pontosan mennyi idő van még hátra a ponthatárok kihirdetéséig, azt ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők. Előfordulhat, hogy valaki késve vagy egyáltalán nem kap sms-t a felvételi ponthatárhúzás során. Utóbbi például akkor fordulhat elő, ha a tanuló előzőleg rossz számot adott vagy azóta megváltozott a telefonszámuk és megfeledkeztek róla.

Az eredményt szerencsére akkor is láthatják az E-felvételi rendszerben, így arra kérnek mindenkit, ne essenek kétségbe, ha nem egyből jön az értesítés. A hivatalos felvételi értesítés, azaz a besorolási döntés egyébként az E-felvételi hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, erről e-mailben is értesítés érkezik majd augusztus 5-ig.

Kiemelt kép forrása: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.