- hirdetés -

Évente rendezett Charter ünnepségét tartotta nemrég az Orosházi Rotary Klub. Az elmúlt év elnöke, a Paul Harris-díjjal is gazdagodó Lászik Gábor adott számot az elvégzett munkáról, majd a a hivatalba lépő elnök, Polyák János mondta el terveit.

– Jó érzéssel tekintek vissza a Rotary elmúlt évére, mely igen mozgalmasra sikerült. Szűkebb és tágabb környezetünkben is komoly lépéseket tettünk a Rotary eszme ismertségének, megismerésének érdekében. Igen sok, Magyarországon belül 38 helyszínen járt a klub tagsága, ahol új baráti kapcsolatokat alakítottunk ki a már meglévők mellett – idézte fel az Orosházi Rotary Klub 2019/2020-as évének elnöke, Lászik Gábor.

Charter ünnepségét tartotta meg az Orosházi Rotary Klub (Fotó: Facebook)

Ezt követően az elmúlt év eseményeiről is számot adott. Többek közt a Nemzetközi Rotary Gyermektábor rendezését, a XV. Jótékonysági Rotary Bált, az országos rotarys rendezvényeket, az ország többi klubjával való kapcsolattartást, valamint a különböző segítségnyújtásokat és támogatásokat emelte ki. A rendkívüli helyzetben megtartották az Orosházi Rotary Klub első internetes klubfoglalkozását is, melyet további öt hasonló alkalom követett.

Lászik Gábor 2007-ben csatlakozott a klubhoz, a 2012/2013-ban alelnöke, a rá következő évben pedig elnöke is volt már az Orosházi Rotarynak. Munkája elismeréseként akkor Szent-Györgyi Albert Rotary Díjjal tüntették ki, ezúttal pedig a Rotary International alapítójáról, Paul Harrisről elnevezett díjjal ismerte el a klub tagsága.

Lászik Gábor egy különleges elismeréssel is gazdagodott elnöki éve zárásaként
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szervezet legmagasabb rangú elismerését azok kapják meg, akik sokat tettek a Rotary-s eszmékért. Nem csupán a kiemelkedő teljesítményt jelzi, hanem egy klub működésének értékmérője is a díjazottak számára, mely nemzetközi mértékkel is minősíti az érintett klubot.

– Nem számítottam rá, de nagyon boldog vagyok. Ez a rangos elismerés nemcsak az elvégzett munkámnak szól, hanem egy folyamat eredménye, ami arra sarkall, hogy ezt a tevékenységemet a jövőben is legalább ugyanígy folytassam, minden segítséget megadva az utánam következő elnöknek is – tette hozzá.

Lászik Gábortól Polyák János vette át az elnöki láncot (Fotó: Facebook)

Az Orosházi Rotary Klub 2020/2021-es évének (a Rotary év július 1-től a következő év június 30-ig tart, ilyenkor az elnökök elnöki láncot adnak át egymásnak az évek végén) elnöki pozícióját ezentúl Polyák János látja el.

– Megtisztelő, egyben erkölcsi felelősség a klub elnöki teendőinek ellátása és képviselni azt a Rotaryn belül és a külvilág felé. Időt és energiát igényel, de a szolgálat már csak ilyen. Terveink között szerepel a kialakult helyzethez igazodva fenntartani a minőségi klubtalálkozókat és megőrizni a magyarországi Rotary Klubokkal, valamint határon túli kapcsolatainkkal is az eddigi jó viszonyt – sorolta az új elnök.

Időt és energiát igényel, de a szolgálat már csak ilyen – nyilatkozta Polyák János (Fotó: Pirer Kata)

Itt azonban még nincs vége a terveknek, október 17-re tervezik a Rotary Pálinkamustrát, de az idei forraltbor osztás sem maradhat el a karácsonyi vásárban. 2021 februárjának első szombatja a klub jótékonysági báljának jegyében telik majd, de a gyermektábor megrendezését is kiemelt feladatnak tekintik.
– A lényeg, hogy a városban tovább tudjon élni a Rotary szellemiség – tette hozzá Polyák János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.