- hirdetés -

Megújul az iskola és az óvoda is a Székács József evangélikus intézményben. Legkésőbb szeptemberben az iskolát egy felújított tetőszerkezet borítja majd, az óvodában pedig huszonkét új játszóelem várja a gyereket.

– Az óvodában április végén kezdődött meg a játszóudvar felújítása. Úgy gondoltuk, hogy nagyon aktuális lenne azt egy kicsit modernebbé, mindenki számára vonzóbbá, és főként a gyerekek számára érdekesebbé tenni. 2019 novemberében rendeztünk egy jótékonysági bált, a Márton bált, és az ott érkezett felajánlásokat teljes egészében az óvoda játszóudvarának felújítására fordítottuk – mondta Deák Péter, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese.

Deák Péter igazgatóhelyettes (Fotó: Rosta Tibor)

Az időjárás miatt egy kicsit csúsznak a munkálatok, de a remények szerint már augusztus hónapban az új libikókákon, csúszdákon, mászókákon játszhatnak a gyerekek.

Megújul a játszóudvar a Hajnal óvodában (Fotó: Rosta Tibor)

Nyolcvan milliót nyertek, emellé jött még az önrész

Az iskolában jelenleg tetőtéri és padlástéri felújítás zajlik. Az elmúlt évek felelős gazdálkodásának és egy nyertes pályázatnak köszönhetően lehetőség adódott felújítani az épület tetőszerkezetét.

– A Magyarországi Evangélikus Egyház által kiírt, iskolák modernizálását szolgáló pályázaton 80 millió forintot nyertünk, mely hozzájárul ahhoz, hogy az iskola tetőtéri szintje teljes mértékben új szigetelést kaphasson. A tetőfedést is kicseréljük, így a gyakorinak mondható beázások is megszűnnek majd, és emellett új szellőztetőrendszer és hűtőberendezés kerül az épületbe – folytatta az igazgatóhelyettes.

A régi szigetelés le-, az új pedig felkerül (Fotó: Rosta Tibor)

A beruházás alapvető célja az energetikai korszerűsítés, mely által komfortosabbá válik az iskola által sokat használt, központi szerepet játszó harmadik emelet. Ezen túlmenően a díszterem hang- és fénytechnikáját is modernizálják, hogy még színvonalasabbá tudják tenni az ott megrendezett iskolai, valamint a városi rendezvényeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.