- hirdetés -

A koronavírus járvány idején az elsők közt szüntette be közösségi tevékenységét az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Június eleje óta ismét van élet a Töhötöm utcai nyugdíjas házban.

Még az országos intézkedések kihirdetése előtt néhány nappal, egészségvédelmi okokból zárták be a házat. Csak a legszükségesebb adminisztratív és egyéb teendők miatt és a legszűkebb körben léptek be az elmúlt három hónapban. Mint Erős Károly egyesületi elnök elmondta, az élet azért nem teljesen állt meg.

Újra pompázik a ház virágoskertje is (Fotó: CsJ)

– A járvány miatt elmaradt kirándulások díjait vissza kellett adni, a fű is nőtt tovább, a gyomok is a kertben, szóval a legszükségesebb dolgokat azért elvégeztük. Az épületen is mindig van újítani való. Június elsejével döntöttünk úgy, hogy ha csak korlátozott formában is, de újra beindítjuk a házat. Az ötven fő alatti klubfoglalkozásokat már meg lehet tartani, de csak szabad téren.

A szalonnasütés remek klubfoglakozás is lehet (Fotó: ONYÉE)

Nyugdíjas klubjaink tagjai éltek is a lehetőséggel, hisz mindenkit nyomasztott már az egyedüllét, a bezártság. Hiányoztak a barátokkal, jó ismerősökkel közösen töltött órák. A klubok egyenként találkozókat szerveztek, szalonnát sütöttek és végre összejöhettek egy kicsit beszélgetni, megejteni az elmaradt köszöntéseket – mondja az egyesületi elnök.

Júliusban további eseményeket terveznek. Nagy rendezvényeket még nem, és továbbra is lehetőleg kültérieket, de ami a lényeg – újra él a nyugdíjas ház.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.