- hirdetés -

A veszélyhelyzet megszűnésével visszaállt a régi munkarend a Diákélelmezésnél is. A mai naptól megszűnt az ingyenes kiszállítás és ismét ételhordóba adagolják az ételt.

Meglehetősen kemény volt ez a néhány hónap – így összegezte Vincze Tibor, a Diákélelmezés vezetője az elmúlt időszak eseményeit. Mint mondta a veszélyhelyzet múlt heti megszűnése sokat könnyített a munkájukon, már a régi munkarend szerint dolgoznak a munkatársaik és a korábban megszokott formában történik az ebédek elvitele.

– Június 22-én, hétfőtől ismét ételhordóban adagoljuk az ételt vendégeink számára, emellett megszűnik a 65 év felettieknek szóló ingyenes házhozszállítás is. Végeztünk egy felmérést ezzel kapcsolatban és elmondták az idősebb ügyfeleink, hogy megkönnyebbültek és végre kimozdulhatnak otthonról és személyesen jöhetnek el az ebédért – fogalmazott Vincze Tibor.

Fotó: Palcsek István

Megtudtuk, hogy napi 55-65 helyszínre szállították az ételt, akár a százas nagyságrendet is elérhette a házhoz vitt menük száma. Vincze Tibor szerint ezt a munkát eleinte házon belül próbálták kivitelezni, de hamar rájöttek, hogy segítségre lesz szükségük.

– Három hónapon át önkéntesek vállalták a feladatot. Rendszeresen több autóval szállították az ételt. Nélkülük biztos, hogy nem sikerült volna megoldani. Ezúton is szeretném megköszönni a megfeszített munkájukat, amivel segítettek az elmúlt időszakban – tette hozzá az intézményvezető.

Fotó: Palcsek István

Vincze Tibor elmondta, hogy később egy kisebb ünnepség keretében szeretné személyesen is elismerni az önkéntesek munkáját, akikre az esetleges későbbi járvány idején is számít.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.