- hirdetés -

A tervezés már elkezdődött és amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, szeptember 5-én ismét lesz Megyenap.

A Békés Megyei Önkormányzat 2016 óta minden év szeptemberének első szombatján szervezi meg a megyei összetartozás napját, a Megyenapot. A visszajelzések és a rendezvény alatt tapasztaltak alapján elmondható, hogy sikeres, sok megyében élőt megmozgató esemény várta az előző években az érdeklődőket. A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatója szerint ezek alapján nem is volt kérdés, hogy 2020-ban is lesz Megyenap.

– A koronavírus-járvány miatt sorra maradtak el a rendezvények, fesztiválok és falunapok, kezdetben úgy tűnt, mi sem tudjuk megszervezni az ötödik Megyenapot. A sikeres védekezésnek köszönhetően azonban enyhültek a megszorítások, ezért úgy döntöttünk a szervezőbizottsággal, hogy elkezdjük megtervezni a szeptember 5-ei rendezvényt. Természetesen, amennyiben a járványügyi helyzet úgy alakul, módosíthatjuk a most született döntést, de bízunk abban, hogy erre nem kerül sor – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

Az elnök hozzátette, hogy a rendezvényre érkezők biztonsága érdekében meg kell hozni néhány szigorítást. Az idei Megyenap ezért idén kissé más lesz, de igyekeznek mindent metenni, hogy a kilátogatók jól érezzék magukat és megtalálják az őket leginkább érdeklő programokat.

Már korábban is kiemelt figyelmet fordítottak a gyermekekre, de idén még inkább központba kerülnek a legkisebbek. Zalai Mihály zárva gondolatait elmondta, hogy a programok tervezését elkezdték, sok egyeztetésre van szükség és hamarosan jelentkeznek a részletekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.