- hirdetés -

Június 13-án újra megnyitotta kapuit Gyopárosfürdő, már az első napon is sokan kihasználták a jó időt és a nyitási akciókat. A nyitással együtt a Dottó is megkezdte az utasok szállítását, valamint a kempingbe is beköltöztek az első vendégek.

Lassan visszatér az élet Gyopárosfürdőre is, boldog gyerekek nevetése töltötte be a hónapokig üresen várakozó komplexumot. Bár az érvényben lévő rendelet miatt csak a szabadtéri medencéket használhatják a fürdőzők, így is sokakat vonzz a járvány miatt elcsúszott szezonnyitás.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, szezonnyitást a korábbiakban megannyi kérdés övezte, de ennek ellenére sikeresnek értékelte az újranyitást.
– Sikerült a szezont megfelelőképpen indítanunk. Az első napon 288 vendéget köszöntöttünk a fürdőben, közülük 50 szállodai vendég volt. A látogatókon érződik az óvatosság, de úgy gondolom, hogy itt Gyopárosfürdőn minden lehetőség adott ahhoz, hogy megfelelő biztonsági táv betartása mellett tudjanak fürdőzni és kikapcsolódni a vendégeink. Érezni, hogy nagyon fegyelmezettek a fürdőzők, érzik a járványveszély súlyát, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szabályokat elfogadják és betartsák – nyilatkozta Benkő Ferenc.

A nyitás mellé kedvezményekkel is készült a fürdő. Egységesen 999 forintért biztosítják a belépőket, mellyel az élményterasz medencéi és az uszoda is egész nap használható. A fürdőben az ott dolgozók és az üdülők, kikapcsolódók védelme egyaránt kiemelt fontossággal bír. A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztek ki, a pénztárnál plexiüveg mögött végzik munkájukat a jegyértékesítők. A fürdő egész területén minden felületet félóránként fertőtlenítenek.

Volt, aki a nyitás hírére több száz kilométert utazott Gyopárosfürdőig. Lamos Richárd és Kerepesi Tibor Budapestről érkeztek. Tibor és családja visszajáró vendégek Orosházán, most barátját is magukkal hozták, hogy közösen élvezhessék ki az újranyitott fürdőt.
– Öt éve jöttünk először Gyopárosfürdőre, akkor annyira megtetszett a fürdő és a környék is, hogy rájöttünk, ez minden évbe kötelező program. Édesanyám folyamatosan követi a fürdő Facebook-oldalát, onnan értesültünk az újranyitásról – nyilatkozta Kerepesi Tibor.

Lamos Richárd kiemelte, látható a fürdő rendszeres fertőtlenítése, erre panasz nem lehet.
– Iszonyat jó a fürdő, nagyon jól érezzük magunkat. Látható, hogy folyamatos a fertőtlenítés, így baj nem történhet. A veszélyhelyzet alatt végig dolgoztam, nem idegen számomra a rendszeres fertőtlenítés és az előírások betartása – nyilatkozta Lamos Richárd.

A fürdővel egyszerre a szomszédos kemping is kinyitott, 6 lakókocsi foglalta el helyét, mellette az átadott faházak közül kettőt pedig két család vett igénybe.
– Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy a nyitás minél hamarabb és zökkenőmentesen történjen meg. Bízom benne, hogy július 1-jétől minden a normál ütemterv szerint működhet majd – emelte ki Benkő Ferenc.

A Dottó-járatok szintén elindultak a főtér és Gyopárosfürdő között, minden megállóban aktuális tájékoztató táblákat helyeztek ki. A Dottó vonat menetrend szerint délelőtt 9.30-tól 21 óráig közlekedik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.