- hirdetés -

Jövő héten kezdődik a nyári szünidei gyermekétkeztetés. A lebonyolításért felelős Gyermek- és Diákélelmezési Intézménynél már felkészültek, idén is nagy létszámra számítanak.

Június 2-tól az iskolák gyermekfelügyelete mellé napi étkeztetést is lehetett igényelni. Június 16-tól azonban kezdetét veszi a szünidei gyermekétkeztetés is.

Vincze Tibortól, a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy azon gyermekek részére, akiknek szüleik felügyeletet nem igényeltek, azok számára június 16-tól, azon gyermekek részére pedig, akiknek szüleik a szünidő tartamára felügyelet igényeltek, június 29-től kell biztosítani az étkezést. A felügyeletet igénylő diákok számára napi háromszori étkezést biztosít az intézmény.

(Fotó: Palcsek István)

Minden nyáron magas létszámmal kalkulálnak, a szociális étkeztetést igénybe vevőkkel tavaly közel 600 gyermek étkeztetését látta el az intézmény.

– A szociális gyermekétkeztetésre jogosultak csak az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál igényelhetik az ellátást. A Családsegítő Szolgálat juttatja el részünkre azokat az igényeket, melyek alapján elkészítjük az ételeket – nyilatkozta Vincze Tibor.

A családsegítő szolgálathoz legkésőbb június 15-ig van lehetőség a szociális étkeztetésre jogosult hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek részére benyújtani az igénylőlapot. Az önkormányzat minden jogosult számára kiküldött egy felhívást, melyben minden tudnivaló megtalálható, továbbá egy igénylőlapot.

A szociális étkeztetés augusztus 31-ig tart, az igénylők minden munkanapon egyszer, a szünidő alatt összesen 54 alkalommal kapnak meleg ételt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.