- hirdetés -

Az általános iskolák és középiskolák oktatási módjának átalakítása nem befolyásolja a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény munkáját, hétfőn minden a megszokottak szerint történik majd.

Egyelőre még kérdéses az óvodák és bölcsődék sorsa, jelen állás szerint nincs látogatási tilalom. Vincze Tibor a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény vezetője elmondta, az étkeztetés nem áll le.
– Bár az iskolák fizikálisan zárva tartanak, az oktatás továbbra is folyik, ezért az étkeztetést biztosítanunk kell – nyilatkozta Vincze Tibor.

Folyamatos az egyeztetés a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény, valamint a város iskolái között a diákok élelmeztetésének körülményeiről.
– Úgy gondolom, hogy az intézmények lekoordinálják az étkeztetést, felmérik az összes lehetőséget. Természetesen nyitva fogjuk tartani az összes olyan tálalókonyhánkat és ebédlőnket, ahol az étkeztetés megoldható. Ezt kiscsoportokban, rotációs eljárással történve képzeljük el, de javasoljuk az ételhordós rendszer bevezetését, melynek felmérésben és kivitelezésében az igazgatók nyújtanak segítséget – zárta Vincze Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.