- hirdetés -

A Diákélelmezés dolgozóit köszöntötték a március 8-án esedékes nemzetközi nőnap alkalmából.

Vincze Tibor, a Diákélelmezés vezetője kezdte a köszöntők sorát. Az intézmény dolgozóinak köszöntése mellett egy rövidebb kitekintést nyújtva arról, hogy miről is szólt a nőnap egykoron. A nőnap ugyanis eredetileg a mai boldogságról, szeretetről, megbecsülésről szóló megemlékezéssel szemben a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

Az 1800-as évek közepén, New Yorkban 40 ezer munkásnő lépett sztrájkba béregyenlőségért és munkaidő csökkenésért. Azóta természetesen sok minden változott, március 8-át 1917 (Magyarországon 1948 óta) nemzetközi nőnapként tartják számon.

Vincze Tibortól Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere vette át a szót, aki megköszönte az intézmény dolgozóinak munkáját.
– Családot neveltek, munkába jártok, helyt álltok az élet minden színterén. Minden köszönet és minden hála a tiétek, mondom ezt magánemberként és az önkormányzat képviselőinek nevében. Kívánunk nektek boldog nőnapot – tette hozzá a polgármester.

A köszöntéseket követően Vincze Tibor, Dávid Zoltán és Bojtor István alpolgármester virággal ajándékozták meg a Diákélelmezés hölgy dolgozóit, az intézmény férfi munkatársai pedig ezt követően saját show-műsorral kedveskedtek nekik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.