- hirdetés -

Koronavírus tesztek érkeztek a Polgármesteri Hivatalba, melyeket május 22-én osztottak szét a város intézményei között. A mérőeszközök nemcsak a fertőzést mutatják ki, hanem azt is, hogy valaki átesett-e már a víruson korábban.

Az Egységes Szociális Központ (ESZK), a Diákélelmezés és az óvodák vezetője érkeztek május 22-én a Polgármesteri Hivatal kistermébe, ahol az egy nappal korábban érkező COVID-teszteket vették át Dávid Zoltán polgármestertől és Bojtor István alpolgármestertől.

– Ugyan korábban közbejöttek kisebb logisztikai problémák, de végül szerencsésen megérkezett az összesen 480 teszt a hivatalba, melyek jó minőségűek, megfelelő engedéllyel rendelkeznek és egészen 2022-ig lehet őket használni, így kárba veszni semmiképpen sem fog akkor sem, ha a járvány újrakezdődik – sorolta a tudnivalókat Bojtor István alpolgármester.

Összesen 480 teszt érkezett a hivatalba, amit Dávid Zoltán és Bojtor István adott át az intézmények képviselőinek (Fotó: Palcsek István)

Hozzátette, az eszközök nemcsak a letesztelt személyek esetleges fertőzöttségét mutatják ki, hanem azt is jelzik, hogy valaki áteshetett-e már korábban a fertőzésen. Az intézmények újraindulásával, az üzemszerű működés megkezdésével pedig nagyobb szükség lehet rájuk, mint bármikor korábban, hogy megfelelően ellenőrizhessék a dolgozókat.

Az intézmények számára a tesztek használati utasításait, fontosabb tudnivalóit is elküldték, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével együtt. Elmondták, a maradék tesztek felhasználását is folyamatosan koordinálják.

– Az elmúlt hónapokban az intézmények munkatársai erőn felül teljesítettek, gyorsan reagálva a folyamatosan változó helyzetekre. Köszönöm nekik, és az őket segítő önkénteseknek is. Bajban csak így lehet, összefogva és egymást segítve – tette hozzá Dávid Zoltán polgármester.
Vincze Tibor, a Diákélelmezés vezetője egy lehetőségként jellemezte a tesztek érkezését ahhoz, hogy a közintézmények dolgozóinak munkáját biztonságosabbá tudják tenni.

A megfelelő engedéllyel rendelkező teszteket akár 2022-ig is fel lehet használni (Fotó: Palcsek István)

– Nagy örömmel fogadtuk a tesztek érkezését, mert ugyan hamarosan visszaáll az eredeti rend, mégis egy érdemleges dolognak tartom. Fontos, hogy a hatékony és normális üzemszerű működés érdekében megmaradjon a dolgozók egészsége, ezért amint lehet, a szakszervekkel együtt megkezdjük a dolgozók tesztelését. Előfordulhat az is, hogy a vírus következő szakaszára is fel kell majd készülnünk, ezért ezek a tesztek mindenképp a megelőzést fogják szolgálni. Mi biztos, hogy használni fogjuk – nyilatkozta Vincze Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.