- hirdetés -

A rendkívüli helyzet alatt sem álltak le az edzésekkel a Candy Dance Crew táncosai, ebben az időszakban online formában folytatták a gyakorlást. Nemrég végre újrakezdhették közös foglalkozásaikat, a nyári időszakra több edzőtábort is terveznek. Reményeik szerint rövidesen ismét versenyeken és fellépéseken bizonyíthatnak.

A március közepén kialakult járványhelyzet miatt a Candy Dance Crew táncosainak is abba kellett hagyniuk az edzéseket. Azonban ekkor sem álltak le teljesen, hiszen online formában folytatták a gyakorlást. A csapat vezetője, Földesi Szandra elmondta, hogy ebben az időszakban videókat készített, amiket tanítványaival is megosztott, nekik pedig egy hetük volt rá, hogy ez alapján ők is elkészítsék a sajátjukat.

Ismét a Petőfi Művelődési Központban gyakorolnak (Fotó: Rosta Tibor)

– Így folyt a koreográfia tanulás és a gyakorlás, de videóhívásokkal is tartottuk a kapcsolatot. Amint enyhült a helyzet és a hivatalos álláspont is megengedte, hogy újra csoportos foglalkozásokat lehessen tartani, mi egyből kezdtünk is. Először a biztonsági szempontok figyelembevételével, szabadtéri edzésekkel kezdtük újra a csoportos munkát, majd amikor jött a hír, hogy újra próbálhatunk a Petőfi Művelődési Központban, azonnal kaptunk is az alkalmon – mesélte.

Május 18-tól kezdve így újra teljes erőbedobással próbálnak. Jelenleg új koreográfiákat tanulnak be és dolgoznak ki, reményeik szerint ugyanis – bár biztosat még nem lehet tudni – szeptembertől már újra zsűri elé állhatnak.

– Sajnos a tavaszi versenyszezon a vírushelyzet miatt teljesen kimaradt, pedig év elején nagy terveink voltak. Már nagyon várjuk, hogy ismét színpadra állhassunk. Amire biztosan készülünk, az ismét az októberi, nagyszalontai verseny – nyilatkozta Földesi Szandra.

Reményeik szerint rövidesen ismét versenyeken és fellépéseken állhatnak színpadra (Fotó: Rosta Tibor)

Elmondta, a versenyek mellett mindannyiuknak nagyon hiányoznak a fellépések is, hiszen ebből a szempontból a tavaszi és a nyári időszak számít a legzsúfoltabbnak. Remélik, hogy hamarosan a közönség is láthatja a legújabb koreográfiákat.

– A nyári időszak táborokkal fog telni. A két hónap kihagyás még inkább megerősítette bennünk azt az érzést, hogy milyen jó csapatként együttműködni, ezért most kimondottan nagy igény van a közös táborozásra – tette hozzá a csapatvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.