- hirdetés -

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán tudatta, hogy június 12-től ismét megnyílik a magyar-horvát határ. Így már azoknak sem kell karanténba vonulniuk, akik Horvátországba utaznak.

A külgazdasági és külügyminiszter azt is közölte, hogy a horvát és a magyar miniszterelnök kedden telefonbeszélgetést folytatott többek között a határnyitásról is. A számok ugyanis azt jelzik, hogy a közép-európai országok jól védekeztek, kontroll alatt tartva a vírus terjedését, ami lehetőséget biztosít az óvatos nyitásra.

– Mivel a magyar emberek kifejezetten fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hetekben és hónapokban a világjárvány magyarországi csúcspontjának időszakában, lehetőségünk van arra, hogy korábbi korlátozásokat feloldjuk – nyilatkozta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Hozzátette, már korábban megnyitották a határt Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Szerbia felé és egyik határnyitás sem okozott negatív fordulatot a vírus terjedésében. Péntektől kezdve tehát a magyar és horvát állampolgárok mind korlátozásoktól mentesen utazhatnak a két országba, mind a hét közös határátkelőhelyen.

Ezen kívül azt kérte az emberektől, hogy utazás előtt a helyi járványügyi intézkedéseket és szabályokat vegyék figyelembe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.