- hirdetés -

A koronavírus-járvány miatt idén rendhagyó módon emlékezett meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat Harruckern Ferencről, Orosháza harmadik újratelepítőjéről.

A helyszín ugyanaz volt, azonban nem sorakoztak diákok, és ünnepi beszéd sem hangzott el június 9-én, a Nagy Gyula Területi Múzeum kertjében. Hagyományosan a településalapítási rendezvényekkel egy időben, minden év áprilisában koszorúzza meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat Báró Harruckern Ferenc emléktábláját. Idén azonban a koronavírus-járvány közbeszólt.

Dr. Abonyi Lajos, a nemzetiségi önkormányzat első elnöke Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet gratulációját tolmácsolta a maroknyi egybegyűltnek. A nagykövet megtisztelőnek tartja, hogy Orosháza minden évben megemlékezik a Harruckernekről.

Az osztrák nemzeti szalaggal átszőtt koszorút Dr. Abonyi Lajos, a magyar nemzeti szalaggal átszőtt koszorút Dávid Zoltán, míg a Német Nemzetiségi Önkormányzat koszorúját Quintz Zsolt, a nemzetiségi önkormányzat második elnöke helyezte el az emléktábla alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.