- hirdetés -

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos enyhítésekkel párhuzamosan az emberek nyaralási kedve is visszatért. A Nagy Utazási Iroda segítségével utánajártunk, hogy milyen helyszínek iránt érdeklődnek a legtöbben.

A többnyire áprilisra, májusra tervezett utazások elmaradtak, júniusban viszont, a vírushelyzet enyhítésének eredményeképp a tervezéseket lassan ismét felváltják a tényleges utazások.

– Az érdeklődés megnőtt, az emberek szeretnének utazni, kimozdulni egy kicsit, ellazulni egy olyan feszült időszakot követően, amely mindnyájunkat megviselt valamilyen formában. Akik visszamondtak utazásokat, többnyire inkább úgy döntöttek, hogy idén országon belül fognak végül nyaralni – ismertette a részleteket Nagy Lászlóné Teréz, a Nagy Utazási Iroda vezetője.

Nagy Lászlóné Terézia elmondása szerint egyelőre még óvatosabban választják ki nyaralási helyszíneiket az emberek (Fotó: Palcsek István)

Elmondta, a többség jelenleg még óvatos, sokan, akik korábban visszamondtak utazásokat, inkább belföldi úticélokat kerestek maguknak. Vannak viszont, akik ragaszkodtak a külföldi utakhoz, kivártak és nem mondták vissza a tervezett nyaralást. Ezen kívül előfordult olyan eset is, hogy valaki ugyan visszamondta foglalását, mégis a járványhelyzet enyhülésével ismét elment lefoglalni az adott lehetőséget.

– Bízom benne, hogy a hazai helyszíneken kívül a külföldi utazások is lassan beindulnak és még többen keresik fel kedvelt úticéljaikat. Nemrég hallottam, hogy július 1-el megindulnak a charterek is, így rövidesen tényleg visszaállhat minden a régi kerékvágásba – tette hozzá Nagy Lászlóné Teréz.

A hazai helyszínek közül továbbra is a Balaton számít verhetetlennek, de a Velencei-tó és a Dunakanyar is kedvelt helyszínnek számít. Mint mondta, a nyár inkább a napfény és a vízpart időszaka, de hegyvidéket is gyakran választják. Külföldön is leginkább a tengerparttal rendelkező országok, azaz Görögország, Horvátország, Törökország és Bulgária számítanak népszerűnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.