- hirdetés -

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a 2020/21-es tanévben is régi és új tanulóit. A járványügyi helyzet miatt a beiratkozás ezúttal online valósul meg, a tanszakokra június 15-ig lehet jelentkezni.

– Ebben a tanévben is szerettük volna megrendezni a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzattal közösen a hangszerbemutatónkat, azonban sajnos idén ezt a járványügyi helyzet nem tette lehetővé. Ettől függetlenül várjuk iskolánkba a zene, a tánc és a képzőművészetek iránt érdeklődőket – hangsúlyozta az intézmény igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva.

Még mindig a gitár a legnépszerűbb hangszer a gyermekek körében, de emellett a zongora, valamint a fúvósok is egyre kedveltebbek, és természetesen ütős és vonós hangszereken is tanulhatnak itt a diákok. A képzőművészeti irányt tekintve grafika és festészet, szobrászat és kerámia szakra lehet jelentkezni, aki pedig mozogni szeretne, az a modern tánc és társastánc szakok közül választhat.

– Mindenkit csak bátorítani tudok, akinek tervei közt szerepelt, hogy beíratja gyermekét a művészeti iskolába. Kodály Zoltán is számos tanulmányában kiemelte a zenetanulás fontos szerepét. Gátlásokból, félénkségből kigyógyít, testi-lelki állapotot javít. Valóban, mi is azt tapasztaljuk, hogy ezeknek a gyerekeknek a koncentrációképessége és az érzelmi intelligenciája sokkal fejlettebb, mint azoknak, akik nem tanulnak zenét, illetve egyéb művészeti területen sem – emelte ki az igazgató.

A művészet lépcsőfok egy jobb világ felé.”– Ivan Alekszejevics Bunyin

Részlet a művészeti iskola tavalyi hangszerválasztó, hangszerbemutató rendezvényéből:

Kiemelt kép: Kecskeméti Krisztina (2018)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.