- hirdetés -

Június 5-én, az Árpád-kertben folytatódott a TérZene program szabadtéri koncertjeinek sorozata. Ezúttal egy szegedi illetőségű formáció, a Szegedi Kürtkvartett érkezett és örvendeztette meg komolyzenével az érdeklődőket.

A Szegedi Kürtkvartett formáció nemrég csatlakozott a TérZene programhoz, de már régóta együtt játszanak a Szegedi Szimfonikus Zenekaron belül is.
– A mindennapokban, amikor a koncertélet normális mederben folyik, akkor is együtt dolgozunk nap, mint nap. Többek közt a Szegedi Nemzeti Színház zenés darabjaiban és a szimfonikus zenekar bérletes koncertjeiben – mesélte Szabó László, a szimfonikus zenekar első kürtöse.

Elmondta, örömmel jöttek a városba, főleg, hogy orosházi zenésze is van a négyesüknek. Hosszú időszakot követően tudtak ismét közönség előtt játszani, bíznak benne, hogy minél hamarabb el tudnak látogatni ismét Orosházára is.

– Ahogy tapasztaltuk, jól el vannak látva zenei programokkal a városok, települések, de nagyon szívesen fogadjuk a lehetőségeket, hiszen a mostani időszakban a kiscsoportos fellépéseink a sűrűbbek – tette hozzá Szabó László.

Június 5-én korábban már Mezőkovácsházán és Szarvason is nagysikerű koncertet adtak, ami Orosházán sem maradt el, sokan megálltak az Árpád-kert környékén, hogy meghallgassák muzsikájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.