- hirdetés -

Az orosházi Amigo Band azzal a céllal jött létre még a tavalyi évben, hogy örömet szerezzen azoknak, akik meghallgatják őket egy-egy koncert során. A banda ötlete Szilágyi Mihály fejéből pattant ki, majd nem sokkal később két szükség találkozott egymással. Azóta már számos koncerten túl vannak, a csapatvezetőt pedig az elmúlt hónapok történéseiről, illetve a közeljövőben esedékes terveikről, programjaikról faggattuk ki.

Mozsár Attila, az Amigo Bár egyik tulajdonosa zenészeket szeretett volna, Mihály és csapata pedig zenélni. Így kezdődött az Amigo Band története 2022 áprilisában.
– Kicsit romantikáztam ezzel a dologgal kapcsolatban, hiszen Budapesten annak idején a legtöbb hasonló formációnak ugyanúgy volt egy állandó helyszín az életében, például a Benkó Dixieland Bandnek is. Az volt a tervünk, hogy minden hónapban egyszer a bár teraszára szervezünk egy-egy estet.

Tavaly áprilisban kezdtük és végigcsináltuk a szezont szeptemberig, ezt pedig idén is megismételtük. Így a legutóbbi fellépésünk egy záró koncert volt, legalábbis az idei évtől köszöntünk el, de a jövőben ugyanebben a formában szeretnénk folytatni a zenélést. Sikeres volt a sorozat, szóval nagyon büszke vagyok a csapatra – nyilatkozta Szilágyi Mihály.

Ez persze nem jelenti azt, hogy idén már ne találkoznának velük az orosháziak. Október 7-én a Petőfi Művelődési Központban fognak fellépni a Vadvirág Esély Klub jótékonysági estjének első felvonásában, nem sokkal később, az október 21-én rendezett rákóczitelepi falunapon pedig az előzenekar szerepét töltik majd be. Ezen kívül egy tavalyi sikeres kezdeményezésüket is szeretnék megismételni, Kopáncspusztán, az Árpád-kori templomban adnának majd ismét egy adventi koncertet.

– Januárban pedig ismét megrendezik a Doni Emléktúrát, amit most kimondottan nagyszabásúnak terveznek, ennek a rendezvénynek a végére is van felkérésünk. Illetve tudom, hogy rossz ómen lehet erről előre mesélni, de nagyon várjuk már, hogy a Duna TV kiírja a Dal című versenyének pályázati lehetőségeit. Már a megfelelő dalt is kiválasztottuk hozzá, amivel már a pénteki próbánkon is foglalkoztunk – árulta el Szilágyi Mihály.

Hozzátette, hogy az idei évben január 13. volt a határidő és bíznak benne, hogy hamarosan kiderül a 2024-es verseny nevezési határideje is, mert nagyon szeretnének részt venni legalább egy élő adás erejéig a műsorban. Ezen kívül most már egyesületi formában dolgoznak tovább, hiszen az oktatás terén is szeretnének segíteni és együtt dolgozni sokakkal, legyen szó akár zenéről, akár táncról. A legutóbbi, pénteki fellépésünk során léptek fel először táncosok is a produkciók során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.