- hirdetés -

A csapatsportokhoz hasonlóan március közepén az egyéni sportágak képviselőinek is gyakorlatilag véget ért a szezon. Az edzésekkel azonban a triatlonozó Mokcsay Péter és a triálban jeleskedő Kovács Péter sem állt le, bízva benne, hogy hamarosan véget ér a rendkívüli helyzet és újra versenyekre készülhetnek. A két orosházi sportembert kérdeztük meg az elmúlt hónapokról és az esetleges őszi versenyszezonnal kapocslatos terveikről.

Milyen edzési lehetőségeid voltak az elmúlt két hónapban?

Mokcsay Péter: A bezártság megkezdésekor én sajnos térdsérüléssel szenvedtem, ami igencsak hátráltatta az edzéseimet, amellett, hogy az úszóedzések is kimaradtak. Egyedül a kerékpározós tréningeket tudtam megfelelően végezni. Szerencsére a fokozatos terhelésnek és a megfelelő edzéstervnek köszönhetően (melyet tréneremnek, Bartos Dávidnak köszönhetek), már 1,5-2 órás futóedzéseket is tudok végezni. A tempó persze még nem a legjobb.

Kovács Péter: Az elmúlt napokban folyamatosan tudtam edzeni. Annyi változás történt, hogy a pályát csak délelőtt lehet látogatni, így minden nap délelőtt edzettem az addig megszokott délutánok helyett.

A következő héttől maximális erőbedobással folytathatja az edzéseket Mokcsay Péter
(Fotó: Old Man Lake)

Az enyhítéseknek köszönhetően lesz-e változás ezen a téren?

Mokcsay Péter: Mondhatom, hogy tényleg javul a helyzet, ugyanis két héttel ezelőtt már több uszoda is kinyitott. Jövő héttől kezdve így újra maximális erőbedobással folytatódhatnak az úszóedzéseim Szegeden.

Kovács Péter: Az enyhítéseknek köszönhetően megvalósulhat két hazai verseny is, illetve egy tábor is, de a pálya időrendje nem módosul. Augusztus 1-én tartják meg az országos bajnokságot, ami nagyon jó hír.

Kovács Péter a magyar bajnokságra koncentrál (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hogy látod, lesznek őszi versenyeid? Vagy olyan versenyek, ami mostanában lett volna, de későbbre halasztották?

Mokcsay Péter: A legtöbbe versenyt sajnos eltörölték, így az idei szezonban lényegesen kevesebb lehetőségünk van megméretni magunkat. Én a sérülés és a kimaradt úszások miatt úgy döntöttem, hogy az ideit betudom egy „felkészülési szezonnak” a következő évre, idén lényegesebb versenyen már nem állok rajthoz, de ez nem jelenti azt, hogy ne indulnék sehol. Bízom benne, hogy a következő évet már támogatókkal kezdhetem meg.

Kovács Péter: Most így ennek megfelelően az országos bajnokságra készülök a legjobban, természetesen mindent beleadva a felkészülésbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.