- hirdetés -

Milyen színeket viseljünk idén körmeinken? Milyen minták az igazán trendik 2020-ban? Sitkei Szilvia kézápoló, műkörömépítő és lábápoló mesternél jártunk, hogy szakszerű választ kapjunk kérdéseinkre.

– Az idei év trendszíne a kék, azon belül is a klasszikus kék. De ez nem azt jelenti, hogy minden vendégemnek ezt ajánlom. Ha új vendég érkezik hozzám, akkor először szeretek beszélgetni vele, hogy megismerjem, és így megtudjam, milyen típus, vagyis mi az, ami illik hozzá. Mindenkihez más való, függ az illető stílusától, személyiségétől is, hogy mit ajánlok neki. Épp emiatt nem nagyon használok előre festett mintákat. Jobb szeretem ott és akkor eldönteni, hogy mit fogok a körmére felrajzolni. De szerencsére általában azt hallom a munka végén a velem szemben ülőtől, hogy amit végeredményként lát, az éppen az, amire vágyott.

A kék mellett a tavaly népszerűvé vált neonszínek továbbra is nagyon divatosak. De Szilvia azt vallja, nem kell feltétlenül a trendet követni. Ő maga sem viselne klasszikus kéket vagy az idén szintén menő zöldet, mert ezek a színek egyszerűen nem illenek hozzá.

Sitkei Szilvia munka közben, az előírásoknak megfelelően (Fotó: Rosta Tibor)

Az évek óta népszerű géllak mellett az akrilgél is megjelent, ami nagyban megkönnyíti a körmösök munkáját. Nagy előnye többek közt, hogy ennek felrakása sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Trópusi virágok, indák, feliratok

Még mindig trendi a csillám, de a nyár más izgalmat is hoz magával.

– Kaktuszok, levelek, lédús gyümölcsök és trópusi virágok a körmön. Idén nyáron ez lesz a divat. Rengeteg online képzés van, ahol az apró virágoktól az indaminták készítésén keresztül mindent megtanulhatunk. Ezeken kívül állatokat és arcokat is festünk, és őrületesen jönnek vissza a divatba az előre nyomtatott szavak. Egy virág mellé mondjuk matricával felragasztunk egy feliratot. Ez most nagyon menni fog – folytatta.

Szilvia kiemelte, mintázni maximum két körmöt érdemes. A díszítés vagy a középső- és a gyűrűsujj, vagy a kisujj- és gyűrűsujj körmein legyen!

A csillogás még mindig nem ment ki a divatból. A kék árnyalatai pedig egyre inkább hódítanak…még nyáron is. (Fotó: Rosta Tibor)

A várva várt esküvők sem maradnak el az idén, így a menyasszonyok is sorra keresik fel a szakembereket, hogy azok a ruhájukhoz illő körmöket varázsoljanak kezeikre. Már itt sem csak az egyszerű francia manikűrrel, hanem annak rengeteg variációval találkozunk. Ha mondjuk az ara egy klasszikus, köves ruhát választ, akkor ahhoz illő kövekkel díszített körmöt ajánlanak a számára, ha viszont gyöngyökkel dekorált a ruhája, akkor ennek a manikűrjén is érdemes megjelennie. A fűzött felső vonala is egyszerű, mégis tökéletes kompozícióban köszönhet vissza díszítésként az ujjak végén.

A menyasszonyi ruhához illő körmökből is végtelen variáció varázsolható. (Fotó: Rosta Tibor)

A műkörömépítők közt egyre több a férfi

Szilvia kiemelte, egyre többen ragaszkodnak a manikűrhöz. És nem csak nők, hanem férfiak is. Ő maga oktat, és rengeteg tanulót engedek ki a kezei közül, mégsem válnak konkurenciává egymás számára, hiszen egyre többen igénylik ezt a szolgáltatást. Hat városban oktat, háromhavonta mintegy tizenöten végeznek nála, mégis szinte mindegyikük elhelyezkedik és megtalálja számításait a szakmában.

– Érdekes, hogy egyre több férfi tanulja ki a szakmát. Sőt sikeresebbek is benne, mint a nők. A titkuk talán az, hogy úgy vannak beállítva biológiailag, hogy egy adott dologra tudnak csak koncentrálni. Mindig csupán arra, amit éppen csinálnak. Mi nők viszont agyalunk, tervezünk munka közben is, így elkalandoznak a gondolataink. A férfiak viszont tökélesen viszik véghez a munkát, mintha beprogramoznák volna őket – mesélte személyes tapasztalatait.

Őrületes neon színek tömkelege. (Fotó: Rosta Tibor)

Szilvia egyre gyakrabban tapasztalja, hogy az általános iskolás korosztály tagjai is hosszabbítani szeretnék a körmüket. Alapelve azonban, hogy 16 éves kor alatt ezt nem vállalja, és arra kéri a szülőket, próbálják meg lebeszélni erről a gyermekeiket.

A színátmenetes körmök, vagyis az ombre stílus is népszerű lesz idén nyáron.

A szakember kiemelte, a ragasztott, bolti műkörmöket nagyon nem ajánlja, hiszen ezek a pillanatragasztóval rögzített műanyag kellékek óriási károkat tudnak okozni.

– A géllak nem viseli meg a körmöt. A körmünk nem levegőzik, az egy elhalt szaruréteg. Ha szakszerűen visszük fel és távolítjuk el a géllakkot, akár tizenévig is nyugodtan viselhetjük azt. A körmünk szerepe, hogy az utolsó ujjpercünket védje. A géllakkal inkább csak további védelmet tudunk biztosítani a körmünk számára, nem beszélve a porcelán, a géllak vagy az akrillak esztétikai szerepéről. Valljuk be, hogy ezek nagyon szép látványt és ápolt külsőt biztosítanak viselőjük számára – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.