- hirdetés -

Az adventi hangulat már mindenhol megjelenik. De nem csak a város fényei, a boltok polcai és a vásárok illata adhatják meg az ünnepi érzést. Itt a lehetőség, hogy a körmünket is az évszakhoz és a karácsonyhoz igazítsuk!

Hóember, karácsonyfa, hópehely. Gyönyörű, aprólékos munkák egy-egy körmön. Ha gazdájuk rájuk néz, rögtön ráhangolódik az ünnepekre. Vaszkó Zsanett műkörömépítőt kérdeztük arról, mi most a téli trend.

– Ilyenkor télen előkerülnek a sötétebb színek. Jönnek a flitterek és a glitterek. Meg természetesen a csillámok. Az idei évben nagy divat lett a krómpor is. A fényes körmök mellett bejött a matt. De mindezt embere válogatja. Szinte bármit lehet. Bármilyen hossz vagy forma megengedett. Lehet négyszögletes, lekerekített vagy mandulaforma. Ez utóbbi talán a legkedveltebb.

Zsanett elmondta, az idei év színe a korall volt. Bár télire ez, és a neon színek, valamint a rózsaszín árnyalati már nem annyira ajánlottak.

A kikészített minták között találunk néhány különösen szép és részletesen kidolgozott darabot.
– Ezek is saját kezű munkák. Gyurmazseléből készülnek. Kigörgetem, kilapogatom a zselét. Körülbelül tíz perc alatt csinálok meg egy ilyen hóembert, de mondjuk a karácsonyfa már egy perc alatt megvan – mondta el Zsanett.

– Évről-évre, szezonról-szezonra megújulunk. Ősszel és tavasszal a nagyobb cégek roadshow-kat csinálnak, ott bemutatják az újdonságokat. Aztán mi is ezekből vesszük az új ötleteket – mondta el Zsanett.

A műkörömépítő kiemelte, nincs igazán divatjamúlt stílus ebben a szakmában. Talán egyedül az, ha minden köröm díszített, és mindegyiken ugyanaz szerepel. Megtudtuk, hogy ezzel szemben népszerűvé vált az, hogy nem csak a gyűrűsujjat hangsúlyozzák, hanem mellette a kisujj körmét is, a többi három pedig natúr marad.

Vaszkó Zsanett elmondta, jövő hét szerdától indul a dömping a manikűrösöknél. Aki szeretne az ünnepekre szép és hangulatos körmöket, az még most kérjen időpontot!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.