- hirdetés -

Komoly szabályok mellet nyithat ki június 13-án Gyopárosfürdő. A Városüzemeltetési Zrt. minden előírást és óvintézkedést betartva várja a fürdőzőket.

Arról már többször beszámoltunk, hogy folyamatosan zajlik a fürdő felkészítése a nyári szezonra, június 13-án pedig újra vendégeket fogadhat a gyopárosfürdői strand. A járvány miatt szigorú szabályok mellett nyithatja meg a kapukat az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.

– A pénztárnál a személyzet plexi mögött, szájmaszkban szolgálja ki a vendégeket, akiknek kötelezően előírt másfél méteres távolságot kell betartani majd egymástól – kezdte a különböző előírások felsorolását Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

A rendelet előírja, hogy csak a szabadtéri medencék működtethetők, ez alapján Gyopárosfürdőn az élményteraszon található medencék, illetve az uszoda és a mögötte elhelyezkedő kis medence lesz használható. A beltérieket, illetve a szaunákat, gőzkabinokat továbbra sem használhatják majd a vendégek.

A zöld kültéri csúszda és a sodrófolyosó is működik majd (Fotó: Rosta Tibor)

– Az úgynevezett töltő-ürítő medencék annak ellenére, hogy sok esetben kültéren találhatóak a rendelet értelmében mégsem tudjuk kinyitni a fürdőzők előtt. Ezen kívül szigorítás, hogy az aeroszolos képződéssel járó élményelemek, mint a nyakzuhanyok, a dögönyözők, illetve a buzgárok sem működtethetők. Jó hír, hogy ez a szabály nem vonatkozik a csúszdára és a sodrófolyosóra. Mindkettő megtalálható az élményteraszunkon – tette hozzá Benkő Ferenc.

A rendelet meghatározza azt is, hogy a fürdőben mekkora területet kell biztosítani egy vendégnek. Szabadtéren 16 négyzetméter, míg a vízben négy négyzetméter az előírt védőtávolság.

Ezek alapján alakult ki, hogy a medencékben egyszerre 470-en tartózkodhatnak. Ezen kívül a parkfürdő egyszerre 1100 vendég fogadására alkalmas, ami Benkő Ferenc szerint a főszezon előtti időszakban megszokott adat.

– A szabályok betartásáért a fürdő személyzete a felelős. Már előre is arra kérjük a vendégeket, hogy ne zaklatásnak vegye ha a medenceőrök esetleges figyelmeztetik, mert ezek mind a saját egészsége és biztonsága érdekében történik – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

Néhány élményelemet nélkülözve fürdőzhetünk júniusban (Fotó: Rosta Tibor)

A higiéniára is fokozottan odafigyelnek, minden mosdóponton alkoholos kézfertőtlenítőket helyeznek ki, illetve a takarító személyzet fél óránként fertőtleníti azokat a területeket, amelyekkel a fürdőzők érintkeznek. Életkori és időbeli korlátozás a strandokra nem érvényesek, így Gyopárosfürdő szolgáltatásait a 65 év felettiek és alattiak egyaránt, egy időben használhatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.