- hirdetés -

Évek óta megszokhattuk, hogy a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtájának, Mórocz Mercédesz és lova Morcos révén van orosházi döntőse. Idén már ez másként lesz.

A kiváló lovas hatszor indult Orosháza színeiben és mindannyiszor be is jutott a vágta budapesti döntőjébe. Megjárta a győzelmi dobogó valamennyi fokát, de múlnak az évek és idén már – életkora miatt – nem vehet részt a küzdelmekben. Ugyanakkor lova jobb formában van, mint valaha és ezért szeretné, ha legalább Morcos ott lehetne.

A kitűnő párost tavaly a polgármester is meglátogatta Bogárzón (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nemrégiben egy felhívás jelent meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, hogy gyakorlott lovast keresnek, aki Morcossal indulhatna a vágtán. A kiválasztás még most zajlik.

– Nagyon fontos számomra, hogy a lovas tudás mellett a kiválasztott legalább annyira tudjon vigyázni a lóra, mint ahogyan én, hisz nagyszerű dolog a győzelem, de persze nem minden áron. Szeretném, ha sikerülne megfelelő embert találnunk és a jó sorozat, ha nélkülem is, de folytatódhatna – nyilatkozta Mórocz Merci, aki szíve szerint nem adná el díjnyertes lovát.

Mercédesz is mindenképp szeretné folytatni Nemzeti Vágtás karrierjét. Mint mondta, elképzelhető, hogy a 2021-es vágtán már kis korengedménnyel (az előfutamok idején még nem tölti be a tizennyolcat) indulhat. Ajánlottak is már számára lovat, de ez még a jövő zenéje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.