- hirdetés -

Az Orosházi Járási Ügyészség 3 rendbeli kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, 2 rendbeli lopás vétsége, további 4 rendbeli kísérlete, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt kezdeményezte egy 2020. január 29-e óta letartóztatásban lévő 21 éves büntetett előéletű orosházi férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

A munkanélküli fiatal férfi és egy nő 2020. január 25-én éjszaka azért mentek egy orosházi cég Vásárhelyi úti telephelyére, hogy színesfémet lopjanak. A férfi a kerítést letaposva bement a telephelyre és onnan 90.000.-Ft értékben vett magához ólmot, forrasztó ónt és nyomtatott áramköröket, a nő addig kívül figyelt. A sértettnek okozott kár lefoglalással megtérült. A férfi ezen esetet megelőzően legalább öt alkalommal lopott színesfémet ugyanarról a telepről, de számlájára írható több, az elmúlt egy évben Orosházán elkövetett lopás is: 2019 novemberében egy Kutasi utcai lakásba ajtóbefeszítés módszerével tört be és bútorokat, cserépkályhát, gázpalackot, mikrohullámú sütőt és egy pár arany fülbevalót tulajdonított el. Ezen felül szerszámokat, akkumulátorokat, üzemanyagot, gépi meghajtású kerékpárt lopott el különböző családi házak udvaráról, illetőleg utcán parkoló autókból; cselekményeit a vele szemben folyamatban lévő másik büntetőeljárás alatt követte el.

A kényszerintézkedés meghosszabbításának kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert a férfi gyanúsítottkénti kihallgatását követően ismét hasonló jellegű bűncselekményeket követett el, azaz bűnismétlést valósított meg és attól a
jövőben is tartani lehet.

Kiemelt kép: ugyvedipraxis.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.