- hirdetés -

Sok gyerek és sok szülő várta már az üzemeltetőkkel együtt, hogy Orosháza egyik kedvenc játszótere újranyisson. Ez a nap ma elérkezett.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a nyitás hírére a játszótérre készülőket. Az eső, ami a mezőgazdásznak öröm, a gyerekeknek és szüleiknek most bosszúság volt. Frankó Attila intézményvezetőtől megtudtuk, ők is nagyon várták a nyitást, bár az elmúlt hetekben sem tétlenkedtek.

A faház egyelőre zárva maradt (Fotó: Palcsek István)

– Karbantartási és kerti munkákat végeztünk. Több játékelemet, illetve azok fa részeit és a ház oromzatát, valamint az összes padot lefestettük. A kert rendezése is megtörtént, aminek – bízom benne – a látogatók is örülnek majd. Létrehoztunk egy online játszóteret a gyerekeknek, mindenféle feladvánnyal, feladattal. Ezen kívül végeztük a szokásos Máltai feladatokat, adományt osztottunk rászorulóknak – foglalta össze Frankó Attila.

A borús idő ellenére volt aki élt a lehetőséggel (Fotó: Palcsek István)

A játszótér kültéri része május huszadikától a megszokott nyitvatartással, 9-19 óráig újra várja a gyerekeket, de itt is érvényesek lesznek új szabályok. A faház egyelőre még zárva van. Még nincs lehetőség játék kölcsönzésre sem. Az üzemeltetők arra kérik a látogatókat, hogy használják a kézfertőtlenítőt és lehetőség szerint tartsák be a másfél méteres védő távolságot. Szervezett program most még a kültéri részen sem lesz, de a faház nyitásáig működtetik az online játszóteret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.