- hirdetés -

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli bejelentésén a budapesti korlátozások részleteit osztotta meg. A tájékoztató végén elhangzott, hogy május végén a veszélyhelyzet megszüntetését is kérheti a kormány az országgyűléstől.

Május 18-tól Budapesten is enyhülnek a korábban a koronavírus miatt kihirdetett kijárási korlátozásokon – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be saját Facebook-oldalán.

66. Hajrá, Budapest // 66. Come on, Budapest!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. május 16., szombat

Gulyás Gergely miniszter szombat délutáni tájékoztatóján az enyhítés részleteit is megosztotta. A fővárosban hétfőtől többek között nyithatnak az üzletek, a strandok, a különböző szolgáltatások igénybe vehetők, a vendéglátó egységek teraszai, kerthelyiségeiben látogathatók.

Vidéken már május 4-én könnyítettek a koronavírus-járvány miatt életbe lépett korlátozó intézkedéseken, amelyet azóta újabbak követtek.

A tájékoztató végén Gulyás zárásként elmondta, hogy ha a tendencia nem változik, a kormány május végén a veszélyhelyzeti felhatalmazás megszüntetését fogja kérni az országgyűléstől.

A bejelentés az alábbi videóban teljes egészében megtekinthető.

Gulyás Gergely sajtótájékoztatója (2020. május 16.)

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. május 16., szombat

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.