- hirdetés -

A koronavírussal kapcsolatban kialakult rendkívüli helyzet az orosházi kick-boxolók számításait is keresztülhúzta a tavaszi időszakban. A Contact K.T.H.E. sportolói az elmúlt időszakban online edzésekkel tartották formában magukat, nemrég pedig a közös edzéseket is újra elkezdték. Az őszi versenyszezon rendkívül sűrűnek ígérkezik számukra.

– Sajnálatos tény, hogy a tavaszi versenyszezon gyakorlatilag az első pontszerző versenyt követően véget ért, így a saját rendezésű magyar bajnokságot is az őszi időszakra kellett átütemezni, várhatóan októberre – mesélte a Contact K.T.H.E. vezetőedzője, Puravecz Péter.

A nemzetközi porondon is hasonlóan alakult a helyzet. A versenyek többségét későbbi időpontra tették át. Így történt az utánpótlás világbajnokság esetében is, melyet augusztus helyett várhatóan novemberben rendeznek, de a felnőtt Európa-bajnokság is csúszik egy hónapot. Az őszi versenyszezonban így igazán nagy hajrá várható versenyek tekintetében.

Az enyhítéseknek köszönhetően az edzések is újraindultak (Fotó: Palcsek István)

A kialakult helyzetből adódóan az egyesület küzdősportolói online edzésekkel, videókkal tartották magukat mozgásban, írott edzéstervek alapján.
– Természetesen a felkészülés a még 2020-ban megrendezett versenyek tekintetében, ebben a formában kétségesnek tűnik, de a világversenyen indulni szándékozó versenyzőink így is erős kontroll alatt maradtak. Mindenképpen pozitívum, hogy a korlátozásokat részben feloldották – mondta a vezetőedző.

A korlátozások mérséklésének köszönhetően ugyanis újraindíthatták közös edzéseiket, egyelőre kizárólag szabadtéri formában. Puravecz Péter elmondta, kiemelten kezelik a védőtávolságra és a fertőtlenítésre vonatkozó előírásokat. Jelenleg heti három, május 18-tól kezdve pedig heti öt edzéssel számolnak.

– A nyárias jó időt kihasználva a hétvégék is az edzések jegyében telnek, tricking szemináriumok formájában. Inkább kisebb csoportokban dolgozunk, a kezdő és haladó szintek, illetve a küzdelmi és formagyakorlati szabályrendszerek szétválasztásával – zárta le beszámolóját Puravecz Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.