- hirdetés -

A koronavírus és a járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt szinte minden sportesemény, kulturális rendezvény szünetel. Nem kivétel ez alól a Rock Klub és az általuk tervezett koncertek sem.

Májusban kezdődött volna – mondja Mihály Zoltán az Orosházi Rock és Blues Egyesület egyik vezetője – a klub színpadára terveztünk koncerteket (Metallikum, stb). Ezek természetesen a járvány miatt elmaradnak, illetve talán egynémelyik „csak” augusztus végére, szeptemberre csúszik át.

A Rock klubosok január-februárban megtervezték az egész évi programot melyből idén sem hiányzott (volna) a nagy sikerű, hagyományos, immár nyolcadik Orosházi ViharsaRock Fesztivál sem.

A ViharsaRock Fesztivál egyik tavalyi sikeres fellépője volt a Bluesberry (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon várjuk, hogy miként dönt a kormány. Ha augusztus 15-e után feloldják a jelenlegi tilalmakat, akkor mindenképp szeretnénk megrendezni az ABCD (ACDC tribute zenekar), a Tonyogi Emlékzenekar, Bartha Emlékzenekar és az Akela koncertjeit. Anyagi okok miatt idén biztosan nem lesz a klub által szervezett városi, főtéri rendezvény. A magunk részéről nagyon sajnáljuk, de első az egészség, nem tehetünk mást mint bízunk benne, hogy minél hamarabb véget érnek ezek a „csendes napok” – mondta befejezésül Mihály Zoltán.

Nem csak ők, de a rock és a blues orosházi és környékbeli rajongói is sajnálják és – mit tehetnek mást – bíznak a jobb folytatásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.