- hirdetés -

Lakossági kérésre készült új térkőjárda a Harmat utcán. Nagyon boldogok az orvosi rendelőbe járók.

A Harmat utcán csupán néhány ház található, viszont van ott egy épület, melyet sokan látogatnak. Egy háziorvosi rendelőről van szó, melybe – funkciójából fakadóan – főként betegek és idősek járnak. A probléma abból adódott, hogy az utcában nem volt kialakított járda, így a járókelők és az orvoshoz igyekvők csak az úton tudtak közlekedni.

Ez gondot okozott többek közt Hegedűs Imrének is, aki úgy döntött, tesz az ügy érdekében, és egy kérelemmel fordult a városvezetéshez, melyet nem csak ő, hanem több, a háziorvosi rendelőbe járó társa is aláírt. Kérésüket meghallgatván a az önkormányzat önerőből oldotta meg a problémát.

Harmati Imre fogalmazta meg a kérelmet, melyet aztán sokan aláírtak (Fotó: Palcsek István)

– 120 méter hosszú és másfél méter széles járda épült ezen a szakaszon, minek köszönhetően a rendelő könnyen megközelíthetővé vált. Egyrészt azért esett a választás a térkőre, és nem a betonra, mert manapság már az esztétikai igényeknek ez felel meg, másrészt pedig, mert ennek felülete biztonságosabb, hiszen jobban tapad. Emellett ezt a döntést támasztotta alá az is, hogy sok közmű kereszti egymást a nevezett szakaszon, így ha a jövőben bármiféle gond merülne fel, könnyebb lesz a járdát megbontani és azokhoz hozzáférni – fogalmazott Rideg Éva út- és közlekedési ügyintéző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.