- hirdetés -

Mintegy 75 méter hosszú járdaszakaszt újítottak fel március 20-án a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai. Összesen 700 négyzetméternyi járdaszakaszt tesznek rendbe tavasszal Orosházán.

Évente dönt járdák felújításáról és karbantartásáról az orosházi önkormányzat. Nem volt ez másként idén sem, a tavaszias idő beköszöntével, március 20-án meg is kezdték a munkálatokat az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai a közszolgálati szerződésben előírtak szerint.

– Összesen 700 négyzetméternyi járdaszakasz felújításáról beszélünk, ennek első szakasza volt a Luther utcában elvégzett korszerűsítés. A munkálatokat a beérkező igények alapján folyamatos ütemezéssel folytatják, melyről a hivatal Városfejlesztési Irodája ad javaslatot a Városüzemeltetési Zrt.-nek – tudtuk meg Bojtor István, alpolgármestertől.

A Luther utcában kezdődtek az idei járdafelújítások (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az állapotokat felmérve végül úgy döntöttek, a Luther utca Arany János utca felőli szakaszán kezdik meg a munkálatokat. A járdát 75 méter hosszan és 0,8 méter szélességében korszerűsítették, valamint a kapubejárókat is megerősítették a nagyobb terhelési igénybevétel miatt.

– Az ütemezett munkálatok a Lehel utcán folytatódnak majd, igyekszünk a jogosan felmerült igényeknek eleget tenni az anyagi, tárgyi és humán kapacitásunk függvényében – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve a lakosság türelmét és megértését kérik a kivitelezési munkálatok ideje alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.