- hirdetés -

A cél a járdák és utak karbantartása, valamint minél több parkoló kialakítása az ötös körzetben – ezt ígérte még jelöltként Gyapjasné Béres Enikő, aki immár megválasztott önkormányzati képviselőként egy új járdaszakasz kialakításáról számolt be.

Önökért dolgozunk – olvasható azon a táblán, amit a Dr. László Lakótelep mellett állítottak fel a Városüzemeltetés munkatársai. Ez jelzi, hogy egy teljesen új, negyven méter hosszú járdaszakaszt alakítanak ki.

– Hamarosan elkészül az aszfaltburkolat is, ami jobban ellenáll majd a téli hidegnek. A munka szempontjából szerencsések vagyunk, hiszen az időjárás kedvező, így az első fagy beálltáig további járdaszakaszok kialakítása, meglévők felújításán dolgozhatnak a kollégák – sorolta Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hamarosan további negyven méter hosszú járda szélesítése és megerősítése valósul meg a körzetben.

Fotó: Horváth Bence

A munkálatok helyszínén Dávid Zoltán polgármester elmondta, az ötös körzet augusztusban megválasztott képviselője, Gyapjasné Béres Enikő tolmácsolta az önkormányzat felé a jogos lakossági igényeket: az időseknek éppen úgy bajos volt a közlekedés a széttöredezett járdán, mint a babakocsis anyukáknak.

– Természetesen a város más pontjain is vannak még javításra váró járdák, ütemezetten és lehetőség szerint haladunk a feladattal – egészítette ki a városvezető.

A körzet önkormányzati képviselője még nyáron mérte fel az utak, járdák állapotát. Már akkor megfogalmazta, hogy a lakosság igényeihez igazodva a cél: a járdák, utak karbantartása és minél több parkoló kialakítása a Liget utcán és a Dr. László Elek Lakótelep környékén.

Fotó: Horváth Bence

– Korábban főleg a családi házas környéken voltak járdafelújítások, a Dr. László Elek Lakótelepen élők is vártak már erre. Nagy örömömre szolgál, hogy elmondhatom, hamarosan itt is elkészül az új járdaszakasz. Tisztában vagyunk azzal, hogy van még teendő a körzetben, ezekre is sor kerül a jövőben – emelte ki Gyapjasné Béres Enikő, hozzátéve, továbbra is várja az itt élők észrevételeit.

Legközelebb november 2-án, szerdán 16 és 18 óra között a Polgármesteri Hivatalban kereshetik fel a képviselőt, ahol fogadóórát tart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.