- hirdetés -

Ütemezetten zajlanak a munkálatok Gyopárosfürdőn. A június közepén esedékes nyitásra biztosan elkészülnek feladataikkal a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai.

A koronavírus-járvány miatt a strand márciusban bezárt, ezt a jelentős holtidőt kihasználva nagyobb lélegzetvételű munkálatokat tudtak elvégezni. A medencéket leengedték, alapos fertőtlenítés után megvizsgálták, majd szükség esetén kicserélték a csempéket.

Az uszodát hamarosan feltöltik (Fotó: Palcsek István)

– A felkészítési és karbantartási munlálatok ütemezetten haladnak – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc, fürdőért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. – Az élményfürdő beltéri medencéivel már végeztünk, jelenleg a park-, és élményfürdő kültéri medencéinek állapotát ellenőrizzük és a indokolt esetben itt is a csempéket kicseréljük, illetve fugázzuk. Szerencsére a tél nem viselte meg az uszodát, így azt egy alapos takarítás után hamarosan feltöltjük vízzel – tette hozzá.

A fedett melegvizes medence előtti részen csőtörés történt, a hibát elhárították a VÜRT szakemberei. Megtudtuk, hamarosan teljesen elkészül a négy új faház is. Már csak a belső gipszkartonozás és festés van hátra. Benkő Ferenc biztosított arról mindenkit, hogy a fürdő nyitásáig elkészülnek feladataikkal.

A csőtörés elhárításán is dolgoznak a szakemberek (Fotó: Palcsek István)

– Amikor márciusban bezártuk a fürdőt úgy számoltunk, hogy július környékén éledhet fel a turizmus. Ezzel szemben a kormány döntésének értelmében május 4. óta a vidéki szabadtéri strandok, fürdőhelyek megnyithatják kapuikat, így a járvány nem befolyásolja az eredeti elképzelésünket. Az elmúlt években megszokott módon a nyár elején, június 13-án mi is kinyitunk – mondta Benkő Ferenc.

A vezérigazgató bízik benne, hogy az időjárás is jól alakul a nyitáson, hiszen egy akcióval készülnek a fürdőzőknek. Egy parkfürdőbe megváltott jegy áráért használhatják majd az élményfürdő kültéri medencéit is a Gyopárosfürdőre kilátogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.