- hirdetés -

Dávid Zoltán polgármester döntése értelmében több eddig meghozott rendelkezést is enyhítettek a piac esetében.

A szabályzat szerint a piacon létszámkorlátozás nélkül, arcot eltakaró maszkban vagy kendőben tartózkodhatnak a vevők, az előírt másfél méteres távolságot továbbra is kötelezően kell tartaniuk egymástól. A május 1-től életbe léptetett polgármesteri rendelkezés, miszerint a 65 év feletti lakosok minden nap 9 és 11 óra között látogathatják a piacot, továbbra is fennáll.

A piac területén ezentúl minden árus szabadon árulhatja ismét portékáit, így már nemcsak élelmiszert, virágot és palántát, hanem ruhákat vagy egyéb más termékeket is szabadon lehet árusítani.

Enyhítések várhatók a piacon, ugyanakkor számos egészségvédelmi szabályzat továbbra is fennáll (Fotó: Palcsek István)

A vásárcsarnok esetében ismét megnyitják mindkét bejárati ajtót, ahol biztonsági ellenőrök ellenőrzik az életkort illetve azt, hogy csak maszkban lépjenek be a vásárlók. Ennek következtében megszűnik a vásárcsarnokon belüli eddigi egyirányú közlekedés, viszont ettől függetlenül még ugyanúgy be kell tartani a követési távolságot és a maszkviseletet, valamint, hogy az árut a vevők lehetőség szerint ne fogdossák.

A változtatások kezdetén, a készlet erejéig önkormányzati felajánlásból ingyenesen biztosítják a maszkokat azoknak a vásárlóknak, akiknek még nincs védőfelszerelésük és be szeretnének jutni a piac területére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.