- hirdetés -

Március elsejétől ötödével olcsóbban utazhatunk Szeged és Szabadka között.

Az orosháziak körében is népszerű (Volt?) a szabadkai piac varázsa. Tömegével jártak ki bevásárolni ruhákat, tisztítószereket, édességeket. A két ország közötti infrastruktúrafejlesztés akár új távlatokat nyithat meg, ugyanis nyolc évnyi szünet után tavaly novemberben napi 10 járat (5 vonatpár) közlekedésével indult újra a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. A forgalom újraindulása óta az egy útra érvényes jegyeket 6,2 euróért lehetett megvásárolni, ezek ára március 1-jétől 20 százalékkal csökken, így már csak 5 euróba fog kerülni. Gyerekeknek 15 éves korig ezek a jegyek csak 2,50 euróba kerülnek.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint az ország- és vármegyebérletek nemzetközi utazásra nem vehetők igénybe, azaz szerbiai úti cél esetén az országhatárig sem érvényesek, az ilyen bérletek tulajdonosainak már Szegedtől kell nemzetközi jegyet vagy bérletet vásárolniuk. A kizárólag belföldön, Szeged és Röszke állomások között utazók természetesen használhatják az ország- és Csongrád-Csanád vármegyebérleteket is.

A Szeged–Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok. További részletekről a hivatalos weboldalon tájékozódhatnak.

Olcsóbb tarifák

Az elmúlt évtizedek legnagyobb tarifareformját vezetik be a helyközi közlekedésben. A MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztatásából kiderül, március 1-jétől jön az egyszerűbb és kedvezőbb tarifarendszer Magyarországon. Erről itt írtunk korábban.

fotó: MÁV Zrt.; mavcsoport.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.