- hirdetés -

A tavalyi esztendőben volt hatvan éves az orosházi kulturális élet egyik büszkesége, a Szokolai Bálint Madrigál kórus. Rég hallattak magukról, most megkerestük őket.

A méltán népszerű orosházi együttes vezetőjét, Mosolygó Miklós karnagyot telefonon értük utol.

– A koronavírus járvány most egy kicsit megakasztott bennünket. A kórus átlag életkora jóval ötven év felett van, a fiatalabbak pedig kórházban, meg itt-ott dolgoznak. Teljesen leálltunk egyelőre. Voltak terveink. Esküvőre mentünk volna, Mezőkovácsházán kellett volna húsvétkor hangversenyt tartanunk, sajnos ez most nem jött össze. Nem adtuk fel, minden hétfőn és csütörtökön beszélgetünk az internet segítségével. Eltöltjük együtt azt a másfél órát, hogy nehogy elszokjunk egymástól. Együtt énekelni sajnos nem tudunk, ezt a technika még nem teszi lehetővé, elcsúszik egymástól a hang. Tervezzük a szeptemberi újra indulást – mondja el a karnagy.

Mint megtudtuk, januárban, februárban szokták kiadni az éves munkatervet, melyben le van írva húsz-harminc új dal, amelyet meg szeretnének tanulni.

Egyelőre interneten zajlanak a kórus összejövetelei. A dal most még hiányzik. (Fotó: Mosolygó Miklós)

– Most nem írtam össze csak tizenhat művet. Ezek kottáit kiosztottuk sőt sokszor fel is énekelek. Mindenki tanulhatja, foglalkozhat vele, csak összeénekelni nem tudunk. Mostanság nagyon hiányzik a közösség és persze hiányzik a dal, az együttes éneklés. Ez az év úgy néz ki, hogy a kórus számára Csipkerózsika álom lesz, de majd karácsonyra igyekszünk felébredni. Őszre konkrét terveink nincsenek, de ha lehet, mi énekelni fogunk, ez biztos – foglalta össze Mosolygó Miklós karnagy.

Mint szinte mindenki, a kórus tagjai is nagyon várják a vészterhes időszak végét. Addig kitartanak…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.