- hirdetés -

Az Orosházi Rock Klub csapatától évek óta megszokhattuk, hogy gazdag programmal jelentkeznek minden szezonban, nagy örömére az élő zene szerelmeseinek. Az idei tavaszra és nyárra is megtelt a naptáruk.

Itt a tavasz, itt a jó idő, április közepétől már – kis szerencsével – lehet szabadtéri koncerteket szervezni. Mint azt Mihály Zoltán, a Rock Klub Egyesület vezetője elmondta, nem is tétováznak, hanem a jövő hónapban megkezdik és őszig abba se hagyják a rendszeres, hétvégi koncerteket.

– Szerencsére egyre nagyobb híre van a zenekarok között a klubnak. Sok közülük játszott már nálunk és kellemes emlékei fűződnek Orosházához, sokan pedig hallottak rólunk és szeretnének itt is bemutatkozni. Most, a covid járvány után minden együttes játszani szeretne és így akár válogathatunk is a jelentkezők között. Ez így elmondva nagyon szép, persze van a dolognak egy kissé árnyékosabb oldala is, ez pedig a pénz. Eddigi támogatóink helyzetét sem könnyítették meg a kialakult körülmények, így mi is nehezebb helyzetben vagyunk. Sajnos az ingyenes koncertek ideje lejárt, minden bulin belépődíjat kell szednünk. Ezt azért igyekeztünk elviselhető szinten megállapítani, hogy ne kerüljön többe pl. egy doboz ciginél. A belépőjegyek árát toldjuk meg a klub pénztárából és fizetjük ki a zenekart és a hangosítást. Hála az égnek néhány kedves támogatónk azért megmaradt, így ha nem is könnyen, de meg tudjuk szervezni, hogy minden hétvégén legyen a városban változatos műfajú élő zenés koncert – mondta el a klubvezető.

A tavalyi AB CD koncert (képünk illusztráció, fotó: Rock Klub)

Mint megtudtuk, szeretnének minden koncertet a Pacsirta utcai helyükön, a szabadtéri színpadon megtartani, de ha goromba az idő, a benti helyiségben kialakított színpadra viszik át. Április 15-én kezdődik az idei koncert sorozat, mégpedig az orosházi Noel Trió fellépésével, melyet a rendkívül tehetséges, fiatal, Ulrich Noel (Ulrich Öcsi fia) neve fémjelez. Következő héten érkezik Mezőhegyesről a hard rockot játszó Pick Down. 29-én két koncertet is láthat, hallhat a közönség. Fellép a Spektrum és ők hozzák Budapestről a Rakovics István vezette Blues Life zenekart.

A műfaji sokszínűség jegyében, május első koncertjét az orosházi KLuBB zenekar szolgáltatja, hogy legyen egy kis pop, egy kis country is. Rá egy hétre Metallica szól, a kiváló tribute zenekar, a Metallicum jóvoltából. Május 20-án érkezik Komlóról a Másvilág zenekar egy – úgy tudjuk – nagyon precíz, jól kidolgozott koncerttel a hard, ill. alternatív rock műfajából. Egy hét múlva két budapesti punk zenekar lép fel a Jackmans és a Hallucinatorz.

Június első koncertjén ismét visszatérnek a hard rock műfajához, a Metal Daze zenekar segítségével. Őket követi egy hét múlva a Deep Purple és Uriah Heep nótákat játszó, szegedi csapat, az Elektrons, június 17-én pedig a békéscsabai jazz rock zenekar, a Borneo fellépése zárja a Rock Klub első félévi programját.

Nagyon sok jó zene és kiváló koncert vár tehát ránk. Már most érdemes bejegyezni a naptárba: ápr. 15, Noel Trió a Rock Klubban, aztán pedig figyelni a plakátokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.