- hirdetés -

Újabb helyszínen valósítja meg ingyenes akcióját a Dél-Békés Mentőcsoport. Csütörtökön Rákóczitelepen osztanak maszkokat és fertőtlenítőszert a lakosságnak.

A Dél-Békés Mentőcsoport önkénteseivel folyamatosan részt vesz a járvány elleni védekezésben, segítve a hivatásos szervek, önkormányzatok, egyházak, intézmények, ezáltal a térség minden lakóját a koronavírus elleni küzdelemben.

Mezőkovácsházán indították el akciójukat, amelynek keretében fertőtlenítőszerrel és maszkokkal látják el a térség lakóit, azóta további helyszínekkel bővült a kezdeményezésük. Orosházán legutóbb több mint tízezer liter fertőtlenítőt osztottak ki a lakosságnak.

Április 30-án, Rákóczitelepen, a Lorántffy u. 37. szám alatt található közösségi háznál juthatnak hozzá az orosháziak személyenként tíz liter fertőtlenítőszerhez és két darab maszkhoz.

Az idősebb korosztály védelmének érdekében 9 órától 12 óráig a 65 év felettiek, 12 órától 15 óráig a 65 év alattiak vehetik át.

A megfelelő minőségű – sérülésmentes, kívül-belül tiszta, jól záródó kupakkal ellátott – edényről az igénylőnek kell gondoskodnia. Fontos, hogy korábban élelmiszertárolásra használt edényzet nem megfelelő és előzetesen minden feliratot el kell távolítani róla. A DISINFLEX 0,2 százalékos oldat biztonsági adatlap kivonatát az önkéntesek ragasztják fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.