- hirdetés -

Mezőkovácsháza után Orosházán is megtörtént a lakossági fertőtlenítőszer és védőfelszerelés-osztás a Dél-Békés Mentőcsoport jóvoltából. Az április 21-i osztáson két fordulóban, délelőtt és délután vehették át a vírusölő szert és a  maszkokat a városban élők.

Tizennyolc önkéntessel vette kezdetét a Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) akciója április 21-én. Délelőtt a helyi 65 év felettiek, míg délután a 65 év alattiak kaphattak fertőtlenítőszert és szájmaszkot.

Hosszú sorban, az előírt másfél métert betartva várakoztak az orosháziak, egymás után teltek meg a szer tárolására alkalmas flakonok. Az osztás reggel 8 órakor kezdődött, két óra elteltével már 2400 liter vírusölőt töltöttek ki a Dél-Békés Mentőcsoport önkéntesei.

– Folyamatosan érkeztek az orosháziak, nagy türelemmel és fegyelemmel várták ki a sorukat, betartva a másfél méteres távolságot. Aki szájmaszk nélkül érkezett már a sorban álláskor kapott egyet, majd önkénteseinkkel közösen mindenkinek átadtuk a szerrel kapcsolatos dokumentumokat, valamint aláírattuk az átvételhez szükséges papírokat is – nyilatkozta Fejes Róbertné, a Dél-Békés Mentőcsoport elnöke. Kiemelte: az álhírekkel ellentétben a mentőcsoport által előállított fertőtlenítőszer biztonságos, a tevékenységünk minden előírásnak megfelel, a működésünkhöz semmilyen támogatást nem kaptunk soha, csak az önkénteseink munkájára és az alapító által biztosított forrásra alapozzuk a közösség érdekében végzett munkánkat. Az ellenőrzések is bebizonyították, hogy a Disinflex fertőtlenítőszer biztonságos, a törvényi előírásoknak megfelelően készítjük, tároljuk és osztjuk szét a dél-békésiek között.

A DBMCS keddi és csütörtöki napokon Orosházán, hétfői és szerdai napokon Mezőkovácsházán, péntekenként Szabadkígyóson biztosítja a lakosság számára adományként a fertőtlenítőszert és maszkokat. Elsődleges feladatuknak továbbra is a szociális  és egészségügyi intézmények, hivatalok és egyházak igényeinek a kielégítését tartják. A polgármesterek által biztosított feltételekhez és felkérésekhez igazodva folytatják a lakossági igények teljesítését és az önkormányzatokkal együttműködve a közterületek felületfertőtlenítését.

Vincze Istvánné az Orosházi Életben olvasott a DBMCS fertőtlenítőszer osztásáról, otthonában jó szolgálatot fog tenni a vírusölő készítmény.
– Mivel bérházban lakom, így a kilincsek, a korlátok és a kaputelefon fertőtlenítésére fogom használni a szert. Úgy vélem nagyon jó dolog, hogy fertőtlenítőszert osztanak, azok számára különösen fontos, akik nem elég elővigyázatosak, én még a mosogatáshoz is használok egy kis Domestos-t. A veszélyhelyzet nem visel meg, el vagyok látva minden szükséges felszereléssel – nyilatkozta Vincze Istvánné.

Az akció során 10800 liter fertőtlenítőszert és 2400 darab szájmaszkot osztott ki a mentőcsoport.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.