- hirdetés -

Zeneszó csendült fel Orosházán április 24-én, a délutáni órákban. A TérZene program keretében ezúttal a szegedi illetőségű Tisza Kvintett zenészei játszottak két helyszínen is az érdeklődőknek és az arra sétálóknak.

A Filharmónia Magyarország új komolyzenei programja, a TérZene indult útjára Orosházán egy hónappal ezelőtt, ahol elsőként a Kecskemét Brass zenekar tagjai ültek ki a Petőfi Művelődési Központ elé, hogy komolyzenei előadással szórakoztassák az arra járó embereket. A rendezvénysorozat április 24-én, két helyszínen is folytatódott.

Ezúttal a szegedi Tisza Kvintett zenészei érkeztek, akik először szintén a Petőfi Művelődési Központ előtt adták elő kiválasztott dalaikat, majd a tízemeletes házak közti parkolóba mentek tovább zenélni. Az érdeklődő járókelők mellett a házak erkélyeiről is kíváncsi tekintetek követték fellépésüket.

A Tisza Kvintett zenészei érkeztek Orosházára, egy szabadtéri előadás keretében (Fotó: Palcsek István)

A formáció tagjai a Szegedi Szimfonikus Zenekarban is játszanak, korábban több ifjúsági hangversenyen is felléptek már többek közt Orosházán is. Pintér Attila, a csapat orosházi születésű trombitása elmondta, mindig szívesen tér vissza szülővárosába. A helyzetre való tekintettel igyekeztek minden szabálynak eleget tenni.

– Azért is választottuk ezt a formát, mert így lényegében nem egy koncertről beszélünk, ahol rengeteg ember össze tud gyűlni. Viszont így is szerettük volna elérni, hogy sokakhoz eljusson a produkciónk, ezért jöttünk jelen esetben az emeletes házak elé. Mivel öten vagyunk, mi is megpróbáljuk tartani a játék közben a megfelelő távolságot egymástól. Reméljük sikerül egy kis örömzenével vidámságot hoznunk az orosháziak életébe – mesélte Pintér Attila.

A házak erkélyeiről is kíváncsi tekintetek követték az előadást (Fotó: Palcsek István)

Az érdeklődők tapssal és elismerő szavakkal köszönték meg a kvintett színvonalas produkcióját. Az öttagú csapat orosházi fellépésüket követően Szarvasra és Békéscsabára utazott tovább, de idővel Szegedre is hasonló produkciókat ígérnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.