- hirdetés -

Sokan érezzük manapság, hogy, amikor otthon tanul a gyerek és még apu, anyu is dolgozna, mintha hirtelen szűk lenne a lakás.

Még akkor is előfordul ez, ha csak egy-két gyerkőc van otthon. Ha nagy a család, akkor komoly beosztásra van szükség. A Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete (NOE) kötelékében sok ilyen család van. Közülük az egyik, Szepesiné Farkas Erikáé, aki hét gyereket nevel.

– A gyerekek közül négy tanul, általánosban, vagy középiskolában, de a kicsik közül is ketten, minden napra megkapják a fejlesztő feladatokat a logopédustól, gyógypedagógustól. Az, hogy négy számítógépen tudnak tanulni, már egy nagy könnyebbség, amihez jelentős segítséget adott a NOE, de így is nagyon meg kell szervezni. Minden gyereknek van feladata és meghatározott szigorú napirend. E nélkül nem menne. A napi tennivalók is meg vannak osztva. Nincs szigor, csak következetesség. Ezt mindenki elfogadta, és így együtt tudunk lenni gond nélkül ennyien is – foglalja össze Szepesiné Farkas Erika.

Képünk illusztráció (Fotó: nlc.hu)

A Nagycsaládosok Egyesületénél is komoly változásokat hoztak a járvány miatti intézkedések. Az egyesület munkáját nagyrészt át kellett helyezni az internetre. A mindennapos teendőket itt is megszervezték. Meg van, ki, melyik napon hozza- és osztja el a bevásárló központból az előző napi zöldséget, pékárut. Ugyanakkor a heti rendszerességgel megtartott állandó programok most elmaradnak. A rendszeres kapcsolattartás azért az internet révén most is megvalósul.

Mint mindannyian, a nagycsaládosok is reménykednek a legjobbakban és várják, hogy elmúljon ez a nehéz időszak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.